Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Πού πας με Γιακουμάτο, Πλεύρη και ...Μισέλ;


karikatoures-samaraΟι καναλάρχες έχουν βαλθεί να απογειώσουν τον Τσίπρα;; Δεν εξηγείται αλλιώς η «εμμονή» τους να έχουν καθημερινά παρκαρισμένες στα τηλεοπτικά παράθυρα, τις καρικατούρες – αυλικούς του Σαμαρά, που έστειλαν τη ΝΔ στο δημοσκοπικό 15% και στο «ΟΧΙ» του 61%, ακόμη και με κλειστές Τράπεζες!

Οι επικοινωνιολόγοι του Μεϊμαράκη, πρέπει να τον συμβουλέψουν, πως ο πολιτικός και κομματικός χρόνος είναι ελάχιστος. Ομοίως για τη χώρα. Η τεχνική των ισορροπιών δεν αρμόζει στην περίσταση. Κάθε κίνηση που δεν φέρει τον αέρα της ανανέωσης, αλλά της προσκόλλησης στο λάθος, έχει επιπτώσεις στην εξυγίανση της ζωής του τόπου, με άμεση συνέπεια την επιδείνωση των καυτών οικονομικών ζητημάτων.

Η απόσυρση πολιτικών μορφωμάτων που έβαλαν τη ΝΔ στη γωνία και άφησαν το μεσαίο χώρο να τυραννιέται από τα άκρα, θεωρείται επιβεβλημένη. Διαφορετικά, δεν είχε νόημα η δυναμική παρέμβαση Καραμανλή για την «παραίτηση» Σαμαρά...
Ο κόσμος έχει κουραστεί να βλέπει «τύπους» που υπερασπίζονται ακόμη τον σωτήρα Σαμαρά! Και το έδειξε αυτό σε ΟΛΕΣ τις τελευταίες εκλογές, για οποιοδήποτε λόγο και αφορμή. Οι ηλικιωμένοι προτιμούν την ταλαιπωρία στα ΑΤΜ κάτω από 45 βαθμούς, παρά τον Σαμαρά! Οι επιχειρήσεις προτιμούν να πάνε Βουλγαρία, παρά τον Σαμαρά! Γιατί .. το 61% από σχεδόν όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές τάξεις είπε «ΟΧΙ» στον Σαμαρά!
Αν ο Μεϊμαράκης δεν καθαρίσει ΑΜΕΣΑ τη ΝΔ, επικοινωνιακά και διοικητικά (εντός Συγγρού), από τη Σαμαρική αυλή, μάλλον θα πάει ως πρόβατο σε σφαγή στις εκλογές του φθινοπώρου. Και αυτό σημαίνει πως οι Έλληνες θα κρέμονται από τις αποφάσεις του Μνημονιακού και αντι-Μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι τυχαίο που το επίσημο site της ΝΔ παρουσιάζει ακόμη στην πρώτη σελίδα, ως Πρόεδρο τον Αντώνη Σαμαρά;; Είναι και αυτό παιχνίδι των ισορροπιών; ή μήπως οι τεχνικοί της Συγγρού επιβάλλουν ακόμη (εκβιαστικά) το όνειρο της Πολιτικής Άνοιξης;


Ιωάννης Καλαμίδης
www.tokentro.gr