Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

TI ΒΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΦΕΡΝΕΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ



Οι κυβερνήσεις πέφτουνε αλλά το νέο μνημόνιο έρχεται. Και αν πολλοί δεν βλέπουν καμία διαφορά σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, ο λογαριασμός για τον ελληνικό λαό ανεβαίνει σχεδόν κατά 90-100 δισ. ευρώ και τον Οκτώβριο -λίγες ημέρες αφού κλείσουν οι κάλπες- η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει είναι αναγκασμένη ήδη να εφαρμόσει όλα τα προαπαιτούμενα που συμφωνήθηκαν μετά από έξι μήνες διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, αλλά και να φέρει στη Βουλή ένα ακόμη αιματηρό φορολογικό νομοσχέδιο που θα φέρει τα πάνω-κάτω στη ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων έως και το 2018!
Η πρεμούρα της κυβέρνησης Τσίπρα να προκαλέσει για δεύτερη φορά εκλογές μέσα σε περίπου ένα εξάμηνο δεν έχει στόχο μόνο τις εσωκομματικές εκκαθαρίσεις για να περνούν τα νομοσχέδια από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά και να πιάσει στον ύπνο τους Ελληνες πολίτες ώστε, πριν βγουν από τη ραστώνη των θερινών διακοπών, να πέσουν στην παραζάλη των εκλογών και να μην καταλάβουν τα πλήγματα που θα έρχονται απανωτά από το φθινόπωρο και για τα επόμενα τρία χρόνια.

Περισσότερο αίμα θα πληρώσουν όλοι με τις αυξήσεις των φορολογικών συντελεστών, τις ανατροπές στον ΕΝΦΙΑ, τις νέες αντικειμενικές αξίες, το ψαλίδισμα στο επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, τις αλλαγές στη φορολογία κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών κ.λπ.

Επίσης θα εφαρμοστούν και οι νέες διαδικασίες για ταχύτερες κατασχέσεις και πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων για όσους δεν εξοφλούν εγκαίρως τις δόσεις των ρυθμισμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών τους ή τις τρέχουσες φορολογικές υποχρεώσεις τους, ενώ ετοιμάζονται και μέτρα εφόδου φοροελεγκτών στις κατοικίες φορολογουμένων!

Επανέρχονται τα άδικα (και αντισυνταγματικά) τεκμήρια,
συνοδευόμενα από δυσβάστακτους συντελεστές φορολόγησης

Μέτρα άμεσης εφαρμογής

Πριν καλά-καλά γίνουν οι εκλογές, θα πρέπει να πληρώσουν ΦΠΑ 23% όσοι στέλνουν παιδιά σε φροντιστήρια ή ιδιωτικά σχολεία, κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι αν πλήρωναν για 10 μήνες φοίτησης, πλέον θα πληρώνουν σαν να επρόκειτο για δώδεκα!

Τέλη Οκτωβρίου καταργείται και ο μειωμένος κατά 30% ΦΠΑ στα πιο αναπτυγμένα νησιά του Αιγαίου.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο του νέου μνημονίου, στις δημοσιονομικές παρεμβάσεις που θα επιβληθούν και θα εφαρμοστούν άμεσα περιλαμβάνονται:

1. Ο νέος ΕΝΦΙΑ:
α) Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για το έτος 2015 θα έχουν αναρτηθεί το αργότερο έως και τις 26 Οκτωβρίου 2015 στους λογαριασμούς που διατηρούν 6 εκατομμύρια ιδιοκτήτες στο Taxisnet. Η εξόφληση του ΕΝΦΙΑ του έτους 2015 θα πρέπει να γίνει σε 5 δόσεις, αντί σε 6-7 που έγινε πέρυσι, οπότε τα ποσά των δόσεων θα είναι φέτος μεγαλύτερα. Η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2015, η δεύτερη μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2015, η τρίτη μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015, η τέταρτη μέχρι τις 29 Ιανουαρίου 2016 και η πέμπτη μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2016.
β) Καταργείται και η απαλλαγή από τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που ιδιοχρησιμοποιούνται από ατομικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.
γ) Παρατείνεται μόνο για το έτος 2015 η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 20% για τα ακίνητα φυσικών προσώπων που ήταν καθ' όλη τη διάρκεια του προηγούμενου έτους κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα.

2. Νέα εισφορά αλληλεγγύης
Ακόμα και για όσους έχουν ήδη πληρώσει τα εκκαθαριστικά φόρου για τα περσινά τους εισοδήματα, θα πρέπει άμεσα να υπολογιστεί η νέα εισφορά αλληλεγγύης, ενώ όσοι δηλώνουν εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ (τεκμαρτό ή πραγματικό) θα κληθούν να πληρώσουν τουλάχιστον 0,6% επιπλέον φόρο από το πρώτο ευρώ, χωρίς αφορολόγητο και χωρίς δόσεις.

3. Φόροι στους αγρότες
Προβλέπεται η αύξηση του ειδικού φόρου στο αγροτικό ντίζελ και η αύξηση φόρου στην αλκοόλη για τους ποτοπαραγωγούς.

4. Πρόστιμα σε όσους δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ
Θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ από το υπουργείο Οικονομίας στους ιδιοκτήτες οχημάτων τα οποία δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ για διάστημα μεγαλύτερο από έξι μήνες. Το πρόστιμο θα βεβαιώνεται από τη φορολογική διοίκηση.