Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015
ΣΥΡΙΖΑ: Σε πλήρεις ρυθμούς η Κουμουνδούρου για τον εκλογικό αγώνα
Σε πλήρεις ρυθμούς βρίσκεται το επιτελείο της Κουμουνδούρου προκειμένου να κλείσουν όλα τα ζητήματα που αφορούν στον εκλογικό αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ, το κυβερνητικό πρόγραμμα, τις λίστες των ψηφοδελτίων, το πλήρες πρόγραμμα των περιοδειών του Αλέξη Τσίπρα, τα κεντρικά συνθήματα και γενικότερα όλα τα οργανωτικά ζητήματα.
Αναφορικά με το θέμα της κατάρτισης των ψηφοδελτίων που ολοκληρώνεται τα επόμενα εικοσιτετράωρα, κομματικές πηγές αναφέρουν ότι γίνεται χωρίς παρεμβάσεις στη σειρά των εκλεγμένων και ότι οι κενές θέσεις που προέκυψαν από τις αποχωρήσεις βουλευτών θα συμπληρωθούν, μεταξύ άλλων, από τη συμμετοχή εξωκοινοβουλευτικών υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Ως προς το ψηφοδέλτιο Επικρατείας ανέφεραν ότι θα είναι διαφορετικό από το προηγούμενο και ότι θα υπάρχει και μια έννοια διεύρυνσης.
Επόμενοι σταθμοί στο πρόγραμμα περιοδειών του Αλέξη Τσίπρα είναι, αύριο, το Αιγάλεω, την Παρασκευή η Λιβαδειά και την Κυριακή η Θεσσαλονίκη, όπου θα επισκεφθεί την έκθεση της ΔΕΘ και θα απευθύνει ομιλία στο “Βελλίδειο”.
Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι εισπράττουν ήδη κλίμα αύξησης συσπείρωσης του κόμματος, εξηγώντας ότι πρώτο βασικό σταθμό γι’ αυτό αποτέλεσε η Πανελλαδική Σύσκεψη του περασμένου Σαββατοκύριακου.
Τονίζουν πως η εκτίμηση των άλλων πολιτικών δυνάμεων ότι δεν υπάρχει περίπτωση αυτοδυναμίας, επικαλούμενοι μάλιστα τις έως τώρα μετρήσεις, είναι μια “στημένη” εκτίμηση προκειμένου να “στήσουν” επάνω της την προεκλογική τους καμπάνια.
Επισημαίνουν επιπλέον ότι υπάρχει μεγάλη μερίδα αναποφάσιστων οι οποίοι θα πρέπει να αποφασίσουν επί πραγματικών θεμάτων και θέσεων.
Σε αυτό το πλαίσιο, υπογραμμίζουν ότι η στρατηγική της ΝΔ και των άλλων κομμάτων δεν βασίζεται στην παρουσίαση των θέσεών τους για τα μείζονα προγραμματικά ζητήματα και φυσικά το θέμα του χρέους, αλλά στο ζήτημα της επόμενης μέρας.
“Να απαντήσουν όλοι επί των σημαντικών θεμάτων, να μας πουν ότι δεν θέλουν ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ομαδικές απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων. Αλλά τότε θα ήταν άλλα κόμματα, δεν θα ήταν νεοφιλελεύθερα. Θα ήταν μια άλλη συζήτηση”, σημειώνουν.