Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015

ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗς ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΩΝ 390 ΕΥΡΩ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ
Ανησυχία στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν οι σχεδιαζόμενες «ανατροπές» στο Ασφαλιστικό, καθώς στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος υπό τον Αλέξη Τσίπρα ο αρμόδιος υπουργός Γ. Κατρούγκαλος θα παρουσιάσει τον συνολικό «Χάρτη».

Οι πληροφορίες λένε ότι ο πρωθυπουργός παρότι θα έχει επίσημο ραντεβού με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών και κορυφαίο στέλεχος των σοσιαλδημοκρατών, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ,θα προεδρεύσει στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ώστε να αναπτύξει τις θέσεις της κυβέρνησης.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αλλαγές στο ασφαλιστικό έχουν ήδη προκαλέσει ανησυχία στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τις πιθανές «ανατροπές» και ειδικά για το ενδεχόμενο των οριζόντιων περικοπών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εθνική σύνταξη που εισηγείται ο Γ. Κατρούγκαλος κινείται στο όριο της φτώχειας περίπου στα 390 ευρώ. Ταυτόχρονα οι κανόνες αναπλήρωσης θα είναι ενιαίοι παντού, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, ενώ θα υπάρξει ρήτρα ανάπτυξης.
Στο τραπέζι ο υπουργός έχει ρίξει την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, όμως δεν είναι βέβαιο ότι αυτό αποτελεί και κυβερνητική θέση, ενώ οι δανειστές δεν δέχονται την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.

Στο μεταξύ έντονα αντέδρασε το υπουργείο Εργασίας στις δηλώσεις Γ. Κουτρουμάνη για την κατάργηση της 35ετίας.
«Η παραπληροφόρηση και η κινδυνολογία σε βάρος των Ελλήνων και των Ελληνίδων δεν έλειψαν ούτε την ημέρα της εθνικής επετείου του μεγάλου ΟΧΙ του ελληνικού λαού.
Ακριβώς έτσι. Ο κύριος Κουτρουμάνης εκπροσωπεί ως σύγχρονος εκπρόσωπος της νέας κυβέρνησης "Ράλλη" τους σύγχρονους κατακτητές και το κάνει σωστά. Αντιδρά