Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

ΝΕΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Ε.Π. ΣΤΗ ΧΙΟ

Μια ακόμα γενική συνέλευση του συλλόγου μας εξελίχτηκε σε παρωδία . Το σκηνικό κάθε φόρα το ίδιο. Κάποιος εκ των κορυφαίων εκπροσώπων της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας ενημερώνει τους λιγοστούς συναδέλφους (30-40 παρόντα μέλη από τα 500) με έναν ρητορικό και ΄΄εικονικά αγωνιστικό΄΄ λόγο για τα προβλήματα μας.
Τις προηγούμενες χρονιές που γινόταν προσπάθεια να αμβλύνουν τις επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής εμείς ήμασταν οι καταστροφολόγοι με τις παρωχημένες προτάσεις ,τώρα που η επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους δεν μπορεί να κρυφτεί και να κουκουλωθεί άλλο οι προτάσεις μας για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και των απεργιών θεωρούνται <<ανέφικτες ,ανεδαφικές και ουτοπικές >> ενώ οι κινητοποιήσεις εναντία στα δυσβάστακτα χαράτσια χαρακτηρίζονται φιέστες !!!
Χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα και προτάσεις, επιστρατεύτηκαν ακόμα και λογικές αντικομουνιστικής υστερίας, φαντάσματα από το χρονοντούλαπο της ιστορίας και εκθείασης της ΄΄δημοκρατίας΄΄ της Δυτικής Ευρώπης της κρίσης ,της βαθύτατης ύφεσης και της ανοιχτής καταστολής κάθε επικίνδυνου μαζικού απεργιακού αγώνα.
Είναι φανερό ότι αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ούτε να εμπνεύσουν μπορούν, ούτε να οδηγήσουν τους εργατικούς αγώνες σε νικηφόρα αποτελέσματα.
Η πλειοψηφία του Δ.Σ της Δ.Ο.Ε ( ΠΑΣΚ –ΔΑΚΕ ) που μαζί και χέρι-χέρι συναποφασίζουν και συνδιοικούν την ομοσπονδία, ούτε θέλει ούτε μπορεί να απεγκλωβιστεί από τους μηχανισμούς εκείνους που μας οδήγησαν στη παρακμή και υποθηκεύουν το μέλλον μας.

Στους καιρούς τους ύστατους θέλει ένα Καιάδα γκρεμοτσακίστε τους
Nίκος Γκάτσος

-Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕΙ!

-ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ...

Η ΟΡΓΗ που συνεχώς φουσκώνει στο στήθος όλου του λαού, όλων των εργαζόμενων μισθωτών, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, των εργατών, των ελεύθερων επαγγελματιών, των καταστηματαρχών, των ημιαπασχολούμενων, των ανθρώπων της μαύρης εργασίας Ελλήνων και μεταναστών, των ανέργων, των νέων, φοιτητών και σπουδαστών, Η ΟΡΓΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ήρθε η ώρα να ξεσπάσει!

Η ακάθεκτη επέλαση της χουντοληστρικής συμμορίας της ντόπιας και ξένης οικονομικής ελίτ, αλλά και των εντολοδόχων και υπηρετών τους, κυβέρνησης και αντιπολίτευσης- που είναι τα δεκανίκια τους, ήρθε η ώρα να αποκρουστεί και να αντιμετωπιστεί ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ! Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από τις μέρες τους! Είναι καιρός τώρα που Η ΟΡΓΗ πρέπει να ξεχειλίσει, που πρέπει να δράσει ο λαός!
ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ! Αυτούς που ρημάζουν και λεηλατούν και απομυζούν τη ζωή μας ασύστολα! Η επιδρομή τους δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο : την εργασία, την υγεία, την εκπαίδευση, την πρόνοια, το δημόσιο και κοινωνικό πλούτο, ακόμα κι αυτή τη δημοκρατία τους, ΤΟ ΧΤΕΣ, ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ! ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗ! ΩΣ ΕΔΩ!
Η ΟΡΓΗ και ο ΘΥΜΟΣ που ξεχειλίζει από κάθε νου και κάθε στόμα γίνεται γροθιά, γίνεται πυγμή, δύναμη λαϊκή που θα σαρώσει τους εμπόρους του λαού και όσους καρπώνονται τα υπολείμματα της λείας τους, γλοιώδεις δημοσιογραφίσκους- φερέφωνά τους, συνδικαλιστάδες- βαστάζους που μια φορά στο τόσο κηρύσσουν ως φύλο συκής μια 24ωρη απεργία, χαμερπείς μανδαρίνους και στελέχη τους που απειλούν και ρουφιανεύουν, όλους αυτούς δούλους παχιούς! Άξιος ο μισθός τους! Εμείς, μόνο εμείς, να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας, να ξελασπώσουμε το μέλλον! Να αφήσουμε πίσω το πολιτικό προσωπικό της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, τους συνδικαλιστές γραφειοκράτες που τους κάνουν πλάτη.
Ο λαός, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε σχολεία και σχολές, σε κάθε περιοχή μέσα από τα τοπικά σωματεία και τους συλλόγους, δεν έχει πια αυταπάτες, αλλά ούτε και άλλη επιλογή επιβίωσης από το να συγκεντρωθεί, να οργανωθεί και να αποφασίσει μπλοκάρισμα της μηχανής τους, να μη ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, με ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΩΣ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΠΙΔΟΞΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ σε όλους τους εργασιακούς χώρους! Με ξεκίνημα τώρα κλαδικό-διακλαδικό και κάλεσμα σε όλους να κάνουν το ίδιο, ώστε να δημιουργηθεί το ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΠΟΤΑΜΙ που θα ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ που δυναστεύουν ολόκληρη την κοινωνία!
Να πάρουμε πίσω όλα όσα μας άρπαξαν, και να κερδίσουμε ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ. Όχι πια με λόγια και με ανέξοδες διακηρύξεις, αλλά με πράξη και με δράση. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα πια, παρά μόνο ένα αβάσταχτο παρόν και ένα πιο ζοφερό μέλλον! Να δημιουργήσουμε τη δικιά μας κοινωνία, για τις δικές ανάγκες.

«…Και το σανίδωμα θα υποχωρήσει από την πίεση τη μεγάλη του ήλιου. Που πρώτα θα κρατήσει τις αχτίδες του,σημάδι ότι καιρός να λάβουνε τα όνειρα εκδίκηση…»
Οδυσσέας Ελύτης





ΝΕΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Ε.Π. ΣΤΗ ΧΙΟ