Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΔΗΛΩΣΗ ΕΛΠΙΔΑΣ ΤΣΟΥΡΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Η βαθιά και απόλυτη πεποίθησή μου ότι οι ανάγκες της χώρας απαιτούν εθνική συνεννόηση και συνεργασία γίνεται, επιτέλους πράξη. Η παράκαμψη των κομματικών περιχαρακώσεων και η πρόταξη του Εθνικού συμφέροντος, εφόσον λειτουργήσει στο άμεσο μέλλον – γιατί όχι και μετά τις εκλογές -, θα είναι λυτρωτική για την πορεία της πατρίδας μας, σε ένα ιδιαίτερα ρευστό διεθνές περιβάλλον.

Έχουμε μπροστά μας μεγάλες προκλήσεις, στις οποίες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να απαντήσουν πειστικά:

1. Η κατοχύρωση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, σε ό,τι αφορά τόσο στην ευρεία ψήφιση, όσο και στην εφαρμογή της, προκειμένου να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του Ελληνικού Λαού.

2. Η αποκατάσταση της ομαλότητας στην πολιτική ζωή του τόπου και η πλήρης λειτουργία, σε συνθήκες ισορροπίας, των δημοκρατικών θεσμών.

3. Η οικοδόμηση νέας σχέσης εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας της χώρας, στην Ευρώπη και στον κόσμο, με αμοιβαίο σεβασμό δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.

4. Η, με απόλυτη ειλικρίνεια, ενημέρωση του Ελληνικού Λαού για τα επόμενα βήματα, τόσο πριν, όσο και μετά τις εκλογές.

Θα είναι ολέθριο, κατά την άποψή μου, την επόμενη του σχηματισμού νέας Κυβέρνησης, να ξεκινήσει και να πρυτανεύσει ο προεκλογικός σχεδιασμός των κομμάτων και η υπονόμευση της Εθνικής προσπάθειας. Οι στιγμές είναι ιστορικές, σε κάθε περίπτωση. Είναι στο χέρι μας να έχουν και θετικό πρόσημο.