Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΙΟΥ ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ ΣΤΟ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ




Ρεπορτάζ : ΜΑΡΙΑ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ


Πραγματοποιήθηκε την Tρίτη 22 Νοεμβρίου 2011 στο Κουκουνάρειο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας Παναγίας Λατομιτίσσης ,ἡ πρώτη Ιερατική Σύναξη γιά τούς Κληρικούς της Ἱεράς Μητροπόλεως Χίου Ψαρών και Οινουσσών. Κατά την πρώτη αυτή Σύναξη ομιλητής ήταν o Σεβ. Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης κ.κ Μάρκος, ο οποίος ανέλυσε τις θέσεις του και τις σκέψεις του για την συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως με τους ιερείς των ενοριών ,ζητώντας τους περισσότερο φιλανθρωπικό έργο για το ποίμνιό τους ενώ παράλληλα είπε ότι θα οργανωθούν και πολλές επιτροπές ιερέων με διάφορους τομείς ευθύνης. Ανέφερε επίσης ότι από τις αρχές του νέου έτους θα επαναλειτουργήσει ο θεσμός του πρωτοσύγκελου στη Μητρόπολη ,με κληρικό ο οποίος έχει τιμηθεί από το Πατριαρχείο.(ΣΣ ο τίτλος δίδεται σε κληρικό που φέρνει το αξίωμα του Αρχιμανδρίτη). Το ίδιο θα συμβεί και με τον Αρχιερατικό Επίτροπο. ( Σύμφωνα με τα λεχθέντα, πρωτοσύγκελος προβλέπεται να είναι ο π Γ. Λιαδής, ενώ παραμένει στην θέση του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου ο π. Δ. Γιόμελος)
Η Σύναξη των κληρικών της Χίου διήρκησε περίπου δύο ώρες και έγινε στην Ενοριακή Αίθουσα του Κουκουναρείου, αφού προηγήθηκε και Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου.
Γύρω στους 85 ιερείς συμμετείχαν στην Σύναξη , οι οποίοι αναχωρούσαν εμφανώς ενθουσιασμένοι, ευχαριστώντας και τον πατέρα Βασίλειο Φιλιππάκη , για την άψογη διοργάνωση και φιλοξενία, αφού ο ιερέας της Παναγίας της Λατομιτίσσης τα είχε φροντίσει όλα με κάθε λεπτομέρεια. Προσέφερε επίσης και δυο τόμους βιβλία σε όλους τους παρευρισκομένους ως αντίδωρο για την παρουσία τους στην Ενορία του .
«Αυτό που διαπίστωσα είναι ότι όλοι οι ιερείς της Ι.Μ. Χίου, έχουν όρεξη και διάθεση να εργαστούν μαζί με τον Επίσκοπό τους, για το καλό του τόπου μας. Η συνεργασία αυτή θα έχει έναν και μόνο κοινό τόπο: Το θέλημα του Χριστού», ήταν τα λόγια του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος δείχνει αποφασισμένος να προάγει τον Ορθόδοξο Ευαγγελικό και Εκκλησιαστικό λόγο .