Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Συμμετοχή του Δήμου Χίου στην Philoxenia 2011

Η 27η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Philoxenia διεξήχθη στο Διεθνές εκθεσιακό κέντρο Θεσσαλονίκης, Helexpo, από 18 έως και 20 Νοεμβρίου 2011.
Η Philoxenia είναι η κορυφαία συνάντηση, των επαγγελματιών από το χώρο του τουρισμού, στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Η Έκθεση παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον και αυτό αποδεικνύεται από τις επαφές που είχαν οι εκθέτες για νέες πολυεπίπεδες συνεργασίες.
Κατά την Philoxenia 2011 πραγματοποιήθηκαν σημαντικές εκδηλώσεις (συνέδρια, σεμινάρια, παρουσιάσεις και συζητήσεις) αναφερόμενες στις τελευταίες τάσεις και εξελίξεις της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος δόθηκε Συνέντευξη Τύπου των Υφυπουργών Πολιτισμού & Τουρισμού, κ.κ. Γιώργου Νικητιάδη και Πέτρου Αλιβιζάτου, στα ΜΜΕ και έγινε η απονομή βραβείων «PHILOXENIA TOURISM AWARDS 2011» .
Σημαντική υπήρξε και η Ημερίδα με θέμα: «Τουριστική ανάπτυξη σε παραθαλάσσιες πόλεις της Μεσογείου: Οι περιπτώσεις των πόλεων της Θεσσαλονίκης και της Νίκαιας της Γαλλίας- Εμπειρίες και Προοπτικές.» που διεξήχθη τη Παρασκευή 18 Νοεμβρίου.
Ο Δήμος Χίου συμμετείχε με δικό του καλαίσθητο περίπτερο έχοντας την νόμιμη έγκριση συμμετοχής, από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Διεύθυνσης Τουριστικής Πολιτικής και Οργάνωσης.
Εκπροσωπήθηκε από τη Προϊσταμένη του Τμήματος Απασχόλησης, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Ρένα Δαμίγου και την υπάλληλο του Τμήματος κ. Ουρανία Τώρα, οι οποίες παρευρίσκονταν στο περίπτερο του Δήμου Χίου από τις 11.00 π.μ – 8.00 μ.μ, κατά τις ημέρες που λειτουργούσε η έκθεση , δείχνοντας κάθε πτυχή της φιλοξενίας της Χίου και του νησιού μας. Μοίρασαν έντυπο υλικό στους τουριστικούς πράκτορες και στο κοινό και παρείχαν με μεγάλη ευχαρίστηση αναλυτική πληροφόρηση. Φυσικά δεν παρέλειψαν να δώσουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να γευτούν τις παραδοσιακές γεύσεις του νησιού, όπως μαστίχα Χίου, Λικέρ και τοπικά αλμυρά εδέσματα.
Tο περίπτερο του Δήμου Χίου επισκέφθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Β.Αιγαίου κ. Λύκου Αποστολία. Επίσης παρευρέθηκαν και τουριστικοί επαγγελματίες του Νησιού μας.
Επίσης σε επίσκεψη της Προϊσταμένης κ. Δαμίγου Ρένας συνοδευόμενης από τον Πρόεδρο του Σωματείου Ενοικιαζομένων Δωματίων Χίου κ. Κιτριλάκη Δημήτρη, στο Περίπτερο της Ολυμπιακής Αεροπορίας σε συνεργασία με τον Διευθυντή Πωλήσεων Θεσσαλονίκης κ. Κρυστάλλη, ενημερώθηκε για την έναρξη νέων δρομολογίων γραμμής Χίου – Θεσσαλονίκης και αντίστροφα από το νέο έτος, με σκοπό την τόνωση του ρεύματος από Θεσσαλονίκη για Χίο και αντιθέτως, καθώς έλαβε και την διαβεβαίωση για διοργάνωση ενός τουριστικού – εκπαιδευτικού δωρεάν ταξιδίου τουριστικών πρακτόρων από Θεσσαλονίκη προς τη Χίο, με σκοπό την προβολή του νησιού μας. Επίσης έλαβε την διαβεβαίωση ότι ήδη υπάρχουν συζητήσεις με tour operators για τον έγκαιρο προγραμματισμό των εκδρομών τους προς τη Χίο με το ξεκίνημα των νέων δρομολογίων της εταιρείας στο νησί μας.
Το περίπτερο είχε μεγάλη επισκεψιμότητα, καθώς μεγάλος αριθμός των επισκεπτών από την Ελλάδα, και το εξωτερικό αναζητούσε πληροφόρηση για τη Χίο.