Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΙΟΥ ΧΘΕΣ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χίου χθες το βράδυ μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και οι επιχορηγήσεις των αθλητικών σωματείων από το Δήμο Χίου. Σύμφωνα με την εισήγηση του Δημάρχου Χίου, Π. Λαμπρινούδη η οποία ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η μερίδα του λέοντος πηγαίνει στο Ναυτικό Όμιλο Χίου, καθώς θα λάβει 30.000 ευρώ. Ενώ αμέσως μετά έπεται η Μικρασιατική με 10.000 ευρώ και ο ΒΑΟΛ με 7.000 ευρώ. ο Δήμαρχος αιτιολόγησε αυτά τα ποσά διότι τα 2 πρώτα σωματεία συμμετέχουν σε εθνικές κατηγορίες και ο ΒΑΟΛ συμμετείχε πέρσι στην Α2 Γυναικών.

Ωστόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο υπήρξαν αντιδράσεις όχι μόνο από τη μειοψηφία, αλλά και από Δημ. Συμβούλους της πλειοψηφίας (Ντομάτας, Κοντούδης). Αρχικά στο ποσό που λαμβάνει ο ΝΟΧ έφερε αντιρρήσεις η Δημοτική Σύμβουλος του ΚΚΕ, Κλ. Κωστάλα η οποία είπε ότι το συγκεκριμένο σωματείο είναι επαγγελματικό και όχι ερασιτεχνικό, ενώ αντέδρασε και ο Στ. Μιχαηλίδης συγκρίνοντας το ποσό των 30.000 ευρώ του ΝΟΧ με αυτό των μόλις 500 ευρώ του Ναυτικού Ομίλου Θυμιανών. Ωστόσο οι μεγαλύτερες αντιδράσεις συνέβησαν αναφορικά με το ποσό των 7.000 ευρώ που θα λάβει τελικά ο ΒΑΟΛ. Συγκεκριμένα οι εκλεγμένοι Σύμβουλοι με το Συνδυασμό Λαμπρινούδη, Ντομάτας και Κοντούδης διαφώνησαν και μάλιστα ο κ. Ντομάτας αποχώρησε από τη ψηφοφορία θεωρώντας ότι αδικούνται τα άλλα σωματεία. Συγκεκριμένα ειπώθηκε ότι ο ΒΑΟΛ φέτος δεν συμμετέχει σε καμία Εθνική Κατηγορία και ανάλογες υποδομές και ακαδημίες έχουν και άλλα σωματεία τα οποία λαμβάνουν πολύ μικρότερες επιχορηγήσεις. Mάλιστα στους διαδρόμους της πρώην Νομαρχίας που γινόταν το Δημ. Συμβούλιο ακούστηκαν αντιδράσεις και για τη χρήση του Βούρειου, που είναι Δημοτικό Στάδιο από τον ΒΑΟΛ. Καθώς όπως ειπώθηκε ο ΒΑΟΛ το έχει καταλάβει...

Σε οτι αφορά την επιχορήγηση του ΒΑΟΛ υπήρξε έντονο παρασκήνιο, καθώς στο αρχικό κείμενο της εισήγησης προβλεπόταν να λάβει 8.000 ευρώ, ενώ τα σωματεία Αιγέας και Ίωνες περίπου 2.000 ευρώ, ωστόσο μετά τις αντιδράσεις τα τελικά ποσά άλλαξαν και διαμορφώθηκαν σε 7.000 ευρώ για τον ΒΑΟΛ, 3.500 ευρώ για τον Αιγέα και 2.500 ευρώ για τους Ίωνες.

Επίσης, αντιδράσεις υπήρξαν και από άλλους συμβούλους για τα πολύ μικρά ποσά (500-1000 ευρώ) που πρόκειται να λάβουν τα πολιτιστικά σωματεία. Μάλιστα ο Δήμαρχος Χίου βγήκε από την αίθουσα φανερά εκνευρισμένος, όταν οι σύμβουλοι συνέχιζαν να ζητούν εξηγήσεις.

Τέλος πρέπει να σημειώσουμε ότι τα χρήματα αυτά ακόμη είναι λογιστικά και όχι πραγματικά και σε περίπτωση που λόγω οικονομικής κρίσης κάτι αλλάξει μπορεί να μην δοθούν τελικά.



chiospress.gr