Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΦΙΜΩΝ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΝ (Ε.Ε.) 945/2010

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Χίου ενημερώνει ότι το έτος 2011 εφαρμόστηκε ο ΚΑΝ (Ε.Ε). αριθ. 945/2010 που αφορά τη χορήγηση τροφίμων από τα αποθέματα παρέμβασης στους απόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και τον ΟΠΕΚΕΠΕ και την ευθύνη εφαρμογής του στην Π.Ε. Χίου έχει η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής.
Στα πλαίσια εφαρμογής του προγράμματος διανεμήθηκαν στους απόρους δικαιούχους, συνολικά στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου 14,79 τόνοι ζυμαρικά, 11,11 τόνοι λευκασμένου μακρύσπερμου ρυζιού και τέλος 88Ο κιλά Γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π.
Η διανομή έγινε από τους συλλόγους που είχαν τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα, στους δικαιούχους μέλη τους, βάσει κριτηρίων που καθορίστηκαν με σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις.
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 5 φορείς υλοποίησης (σύλλογοι) με τελικούς αποδέκτες 274 άπορα άτομα και 242 οικογένειες πολυτέκνων.
Σύμφωνα με πρόσφατο σχετικό δελτίο τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων το πρόγραμμα θα ισχύσει και για το νέο έτος.

Ο Δ/ΝΤΗΣ ΑΓΡ. ΟΙΚΟΝ. & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ


ΜΑΡΙΟΣ ΓΚΟΛΕΜΗΣ