Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

"Cockpit" ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε πιλοτική λειτουργία τέθηκε η ελληνική εκδοχή του ευρωπαϊκού έργου «Cockpit», στο πλαίσιο των δράσεων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για τη διαμόρφωση και τη συνεχή βελτίωση των δημόσιων υπηρεσιών που προσφέρονται σε πολίτες και επιχειρήσεις.

Το «Cockpit», είναι ένα ερευνητικό έργο που αποτελεί μια νέας μορφής πλατφόρμα διαβούλευσης με τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων δημόσιων υπηρεσιών ή το σχεδιασμό νέων. Μέσα από μια ομάδα ηλεκτρονικών εργαλείων που αναπτύσσει, υποστηρίζει μια σύγχρονη συμμετοχική προσέγγιση στο σχεδιασμό των δημόσιων υπηρεσιών, εμπλέκοντας ενεργά τους πολίτες και τις επιχειρήσεις σε μια ανοικτή διαδικασία για τη λήψη αποφάσεων, προκειμένου να βελτιωθεί η αποδοτικότητα, η αποτελεσματικότητα και η ποιότητα των δημόσιων υπηρεσιών η διαφάνεια κ.λπ.

Μέσω της πλατφόρμας του «Cockpit», η Δημόσια Διοίκηση μπορεί να δοκιμάσει εναλλακτικά σενάρια εκτέλεσης της εσωτερικής διαδικασίας μιας δημόσιας υπηρεσίας, και μέσω προσομοιώσεων των σεναρίων που θα επιλέξει η πλειονότητα πολιτών-επιχειρήσεων, να εκτιμήσει τα λειτουργικά κόστη, ώστε να σχηματίσει μια ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη άποψη τόσο για τον βέλτιστο τρόπο παροχής της κάθε υπηρεσίας, όσο και για τους πόρους που απαιτούνται για την παροχή της.

Η υπηρεσία που έχει επιλεγεί για την ελληνική πιλοτική έκδοση, αφορά στην «Έκδοση Αποσπάσματος Ατομικού Λογαριασμού του ΙΚΑ» (κατάσταση ενσήμων), υπηρεσία που οι πολίτες μπορούν να πραγματοποιήσουν ηλεκτρονικά μέσω της δικτυακής πύλης ΕΡΜΗΣ. Περισσότερες πληροφορίες για το έργο και το ελληνικό πιλοτικό, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.cockpit-project.eu.


aftodioikisi.gr