Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ 99 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Η Χίος γιορτάζει φέτος 99 χρόνια ελευθερίας. Μετά από αιώνες σκλαβιάς σε διάφορους κατακτητές και μετά τον υπέρογκο φόρο αίματος που πλήρωσε για την ελευθερία της πατρίδας και τις αλλεπάλληλες προσπάθειες να αποτινάξει το ζυγό, παραδόθηκε στην αγκαλιά της μητέρας Ελλάδας στις 20 Δεκεμβρίου 1912. Η ελευθερία ήταν το ύψιστο αγαθό το οποίο κέρδισε.

Συμμετέχοντας σ’ αυτόν τον εορτασμό ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Βροντάδου και η Βιβλιοθήκη Κοραή με τη συμπαράσταση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και με χορηγό τον κ. Γεώργιο Στάϊκο ανιψιό του Ήρωα της μάχης του Αίπους Βασιλείου Στάϊκου προσκαλούν και προκαλούν τους μαθητές της Γ Γυμνασίου και των μαθητών του Λυκείου των σχολείων της Χίου σε προβληματισμό και δημιουργία.

Για το σκοπό αυτό διοργανώνουν από κοινού ελεύθερο διαγωνισμό λογοτεχνικού είδους με πεζό, ποίημα ή τραγούδι αλλά και ζωγραφικής ή πηλού.

Ο διαγωνισμός θα γίνει το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011 στις 10 π.μ . στη Βιβλιοθήκη Κοραή σε θέμα που θα δοθεί εκείνη την ημέρα.
Επιτροπή θα βαθμολογήσει τα έργα και τα πονήματα των μαθητών και θα απονείμει σε ειδική τελετή που θα ανακοινωθεί τα χρηματικά βραβεία των μαθητών.

1ο βραβείο λογοτεχνικού είδους: 200€

2ο βραβείο λογοτεχνικού είδους: 150€

3ο βραβείο λογοτεχνικού είδους: 100€

1ο βραβείο καλλιτεχνικής δημιουργίας: 150€

2ο βραβείο καλλιτεχνικής δημιουργίας: 100€

3ο βραβείο καλλιτεχνικής δημιουργίας: 50€