Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΣΚΕΨΕΣΙ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΕ ΗΓΕΣΙΑ ΥΠΕΣ



Οι στόχοι της ΑΔΑ, οι μεταναστευτικές υποθέσεις στο Αιγαίο και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση στο τραπέζι των συζητήσεων





Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, κ. Φώτης Χατζημιχάλης, συμμετείχε σε σύσκεψη των Γενικών Γραμματέων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης υπό τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Αναστάσιο Γιαννίτση. Στη σύσκεψη εξετάστηκαν θέματα λειτουργίας των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και τέθηκαν συγκεκριμένοι στόχοι προς υλοποίηση, με σκοπό την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων της ελληνικής περιφέρειας.



Στη συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη για τη λειτουργία των Διευθύνσεων Αστικής Κατάστασης, Μετανάστευσης και Κοινωνικών Υποθέσεων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων παρουσία της Αν. Υπ. Εσωτερικών. Παρόντες στη σύσκεψη ήταν οι Γενικοί Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΣ, κ. Α. Ξηρός, ο Γενικός Γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής, κ. Α. Τάκης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΕΣ.



Ο Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε την κ. Γεννηματά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΑΔΑ αλλά και προτάσεις- στόχους για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των Διευθύνσεων Αστικής Κατάστασης, Μετανάστευσης και Κοινωνικών Υποθέσεων της ΑΔΑ.



Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται:



Η επίλυση του στεγαστικού με προτεραιότητα την αναζήτηση χώρων που πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας.
Η εγκατάσταση του συστήματος «Σύζευξις» και τηλεδιάσκεψης σ’ όλες τις υπηρεσίες.
Η αξιοποίηση και ενίσχυση του προσωπικού.
Η δημιουργία υπηρεσιών μια στάσης στις έδρες των νομών του Αιγαίου. Επίσης εξετάζεται η λειτουργία υπηρεσιών (τμημάτων, γραφείων, σημείων υποδοχής) και σε άλλα νησιά, όπου κρίνεται απαραίτητο, καθώς και η αξιοποίηση των υπηρεσιών των Δήμων μέσω υπογραφής προγραμματικών συμβάσεων με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου. Στα νησιά αυτά συμπεριλαμβάνονται η Λήμνος και η Ικαρία στο Βόρειο Αιγαίο και η Κως, η Κάλυμνος, η Κάρπαθος, η Πάρος, η Νάξος, η Θήρα, η Μύκονος, η Μήλος η Λέρος, η Πάτμος και η Ίος στο Νότιο Αιγαίο.




Νωρίτερα την ίδια ημέρα σε συνάντηση που είχε ο Γ.Γ. της ΑΔΑ με τον Υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Π. Τζωρτζάκη τον ενημέρωσε για την πορεία υλοποίησης στην ΑΔΑ των προγραμμάτων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και ζήτησε τη βοήθεια του Υπουργείου για την επιτάχυνση ένταξης της ΑΔΑ στο επιχειρησιακό πρόγραμμα.