Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ chiospress

Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Chios Press - για δεύτερη φορά - αναδεικνύεται σε λαγό του συστήματος και της ιδεολογίας που υπηρετεί.
Την πρώτη φορά το έπραξε με το συνδικαλιστή του Εμπορικού συλλόγου Βασίλη Παπά βιντεοσκοπώντας και προβοκάροντας τις δηλώσεις του έξω από τα γραφεία της βουλευτού Ελπίδας Τσουρή, με αποτέλεσμα την εμπλοκή των διωκτικών αρχών.
Τώρα με το συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών Νέστορα Ξυλά, τον οποίο εγκαλεί γιατί συζήτησε για την απεργία των χαλυβουργών, για το μεγαλείο της ταξικής σύγκρουσης, και το βιομήχανο Μάνεση, που θέλει να τους μετατρέψει σε σύγχρονους δούλους των 500 ευρώ και αναλώσιμα υλικά για τα υπερκέρδη του. Επίσης σε ρόλο κουκουλοφόρου της κατοχής οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας χύνοντας το ταξικό τους δηλητήριο καλούν τη Δ/ντρια του σχολείου και τον Προϊστάμενο Α΄ βάθμιας Εκπαίδευσης να πάρουν θέση για τον εκπαιδευτικό.
Για την απεργία των Χαλυβουργών, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στη Χίο σ’ αρκετά σωματεία έβαλαν το θέμα και ομόφωνα εκφράστηκε η αλληλεγγύη ηθικά και οικονομικά. Επίσης με πρωτοβουλία εκπαιδευτικών και σε τάξεις σχολείων (11ο Δημοτικό, Δημοτικό Συκιάδας, Καρυών), στα πλαίσια της πανελλαδικής συμπαράστασης που δείχνουν οι εργαζόμενοι, εκφράστηκε πολύμορφη αλληλεγγύη.
Η παρέμβαση του chiospress.gr με το περισπούδαστο ύφος του «ειδικού» δημοσιογράφου περί τα παιδαγωγικά όπου αποφαίνεται:
«Ωστόσο αυτονόητα ερωτηματικά γεννιούνται για τον ακριβή παιδευτικό ρόλο της δραστηριότητας αυτής, καθώς και για την παιδαγωγική αξιοποίηση της (βασικό κριτήριο για να γίνει μία δραστηριότητα σε σχολείο), αλλά και την διαδικασία που ακολουθήθηκε στο εν λόγω σχολείο, καθώς τέτοιου είδους θέματα είναι λεπτά, όταν ειδικά παρουσιάζονται σε μαθητές Δημοτικού, που σίγουρα αντιλαμβάνονται κάποια πράγματα διαφορετικά και η προσωπικότητα τους λόγω ηλικίας είναι εύπλαστη.»
Αποδεικνύει περίτρανα πώς καταλαβαίνουν την ελευθερία του εκπαιδευτικού και τη διακίνηση γνώσεων και ιδεών μέσα στα σχολεία.
Ο ακριβής λοιπόν “παιδευτικός ρόλος της δραστηριότητας αυτής”, καθώς και η “παιδαγωγική αξιοποίηση της” που στην απάντησή τους “αναρωτιούνται” πού βρίσκονται; Βρίσκονται ακριβώς στο να διδάξει στα παιδιά τι γίνεται σήμερα στη ζωή έξω από το σχολείο. Εκεί που και οι γονείς τους δίνουν μάχη για την επιβίωση απέναντι σ’ ένα σύστημα, που σήμερα κυριολεκτικά εξαθλιώνει τους εργαζόμενους. Στοχεύει στο να απαντήσει ο κάθε μαθητής γιατί “κόβεται το χαρτζιλίκι”. Στο πως, ως αυριανός εργαζόμενος, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΥΨΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΟΡΘΙΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ. Άραγε οι αξίες αυτές και η προώθησή τους, που πρέπει να βρίσκουν θέση, αν όχι στο σημερινό σχολείο;
Ιδεοληψίες, γι’ αυτές τις εξαγορασμένες συνειδησιακά ηλεκτρονικές γραφίδες είναι να μιλάς πού και πώς δένεται τ΄ ατσάλι, ενώ αν μιλάς για τα «καλά» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν σκύβεις ευλαβικά το γόνυ στα αφεντικά της κάθε συγκυβέρνησης του κεφαλαίου, αν γλείφεις τους εργοδότες σου, αν είσαι άβουλος και μοιραίος εκπαιδευτικός, αν διδάσκεις για το «συνωστισμό της Σμύρνης», αν διδάσκεις ότι ο «κομμουνισμός και ο φασισμός είναι ολοκληρωτικά καθεστώτα», αν διδάσκεις για την «επιχειρηματικότητα και καινοτομία», αν διδάσκεις για τα «καλά της (αστικής) δημοκρατίας και για το κράτος που φροντίζει τους πολίτες του» τότε έχεις ιδεολογία, τότε οι πράγματι εύπλαστες ψυχές πλάθονται μέσα στην ψευτιά και στον αποπροσανατολισμό, τότε είσαι «in», τότε έχεις χώρο στο αστικό σχολείο να διδάσκεις και δε χρειάζεται οι πληρωμένες πένες των αστών να σε εγκαλούν προς νουθεσία.
Άνοιξαν λογαριασμούς με το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών οι ασκούντες το δημοσιογραφικό χαφιεδισμό και πολύ σύντομα θα μάθουν ότι κακιά σκουριά δεν πιάνει σε μας.
Μαζί με τους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται και σέβονται τον εαυτό τους και το έργο τους θα συνεχίσουμε να διδάσκουμε από τη ζωή για τη ζωή, για ένα σχολείο που θα διδάσκει την αλήθεια, την κοινωνική πρόοδο, γι’ ένα σχολείο δημιουργό της κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Απάντηση ChiosPress: Όσον αφορά την περίπτωση του κ. Παπά δημοσιεύσαμε την είδηση με το βίντεο, ως είδηση για την ενημέρωση των αναγνωστών, χωρίς κανένα απολύτως σχόλιο! Κάλο θα ήταν να μας πει το ΠΑΜΕ αν υποστηρίζουν την ελευθερία του τύπου και την απρόσκοπτη ενημέρωση ή αν θέλουν να συγκαλύπτουμε τις ακραίες ενέργειες μελών τους;;; Στην υπόθεση Ξυλά αναφέρουν στην απάντηση τους ότι οι ομιλίες έγιναν με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών! Καλό θα ήταν να μας πουν το πλαίσιο αυτών των συζητήσεων, αν υπήρξε άδεια από τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου για τέτοιου είδους πολιτικές ομιλίες σε μαθητές Δημοτικού, γιατί έγινε μόλις σε 4 σχολειά και ποιοι τις έκαναν, αλλά και γιατί ανάλογες ομιλίες δεν έγιναν σε άλλα σχολεία;;; Μήπως γιατί στα σχολεία αυτά δουλεύουν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ;;;
Στην παραπάνω ανακοίνωση γίνεται λόγος για την ιδεολογία που υπηρετούμε, καλό θα ήταν ο συντάκτης της ανακοίνωσης να μας πει την ιδεολογία που νομίζει ότι υπηρετούμε, γιατί η ChiosPress είναι το μόνο μέσο στη Χίο, που φιλοξενεί όλες τις ανακοινώσεις του ΚΚΕ, αλλά και του μικρότερο κόμματος, διότι ιδεολογία μας είναι η ολόπλευρη ενημέρωση, κάτι, που ο συντάκτης αποκρύπτει σκόπιμα θέλοντας να μειώσει το δημοσίευμα μας με πολιτικές ρουκέτες για να υποβαθμίσει το ατόπημα του εν λόγω εκπαιδευτικού μέλους του ΠΑΜΕ.
Τέλος σε ό,τι αφορά την παραπάνω ανακοίνωση δεν μπορούμε να ξέρουμε τι είδους ομίχλη επικρατεί στο μυαλό κάποιων αλλά πουθενά ο συντάκτης του δικού μας άρθρου δεν υποστήριξε αυτά εδώ: "Ιδεοληψίες, γι’ αυτές τις εξαγορασμένες συνειδησιακά ηλεκτρονικές γραφίδες είναι να μιλάς πού και πώς δένεται τ΄ ατσάλι, ενώ αν μιλάς για τα «καλά» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν σκύβεις ευλαβικά το γόνυ στα αφεντικά της κάθε συγκυβέρνησης του κεφαλαίου, αν γλείφεις τους εργοδότες σου, αν είσαι άβουλος και μοιραίος εκπαιδευτικός, αν διδάσκεις για το «συνωστισμό της Σμύρνης», αν διδάσκεις ότι ο «κομμουνισμός και ο φασισμός είναι ολοκληρωτικά καθεστώτα», αν διδάσκεις για την «επιχειρηματικότητα και καινοτομία», αν διδάσκεις για τα «καλά της (αστικής) δημοκρατίας και για το κράτος που φροντίζει τους πολίτες του» τότε έχεις ιδεολογία, τότε οι πράγματι εύπλαστες ψυχές πλάθονται μέσα στην ψευτιά και στον αποπροσανατολισμό, τότε είσαι «in», τότε έχεις χώρο στο αστικό σχολείο να διδάσκεις και δε χρειάζεται οι πληρωμένες πένες των αστών να σε εγκαλούν προς νουθεσία.", αλλά αναρωτήθηκε αν είναι ορθό και σωστό παιδαγωγικά ένας δάσκαλος, αντί να διδάσκει να κάνει τέτοιου είδους πολιτικές ομιλίες σε μικρούς μαθητές, καθώς και αν είχε λάβει σχετικές άδειες ή αν παρανόμησε, εκμεταλλευόμενος τη θέση του.


chiospress.gr