Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΝ

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Χίου ενημερώνει ότι έφτασαν στην Χίο 2.274 κιλά τυρί ΦΕΤΑ ΠΟΠ. Η ποσότητα αυτή είναι από κατανομή του έτους 2011 στα πλαίσια εφαρμογής του ΚΑΝ (Ε.Ε). αριθ. 945/2010 που αφορά τη χορήγηση τροφίμων από τα αποθέματα παρέμβασης στους απόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και τον ΟΠΕΚΕΠΕ και την ευθύνη εφαρμογής του στην Π.Ε. Χίου έχει η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής.
Υπενθυμίζουμε ότι στα πλαίσια εφαρμογής του ίδιου προγράμματος στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου, το έτος 2011 διανεμήθηκαν ακόμη στους απόρους δικαιούχους 14,79 τόνοι ζυμαρικά, 11,11 τόνοι λευκασμένου μακρύσπερμου ΘΕΜΑ: «Δωρεάν διανομή τροφίμων σε απόρους από τα κοινοτικά προγράμματα ρυζιού και 88Ο κιλά Γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π.
Οι ποσότητες των τροφίμων αυτών παρεδόθησαν από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Χίου στους δικαιούχους φορείς.
Η διανομή έγινε από τους συλλόγους-φορείς που είχαν τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα, στους δικαιούχους μέλη τους, βάσει κριτηρίων που καθορίστηκαν με σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις.
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 5 φορείς υλοποίησης (σύλλογοι) με τελικούς αποδέκτες 293 άπορα άτομα και 242 οικογένειες πολυτέκνων.
Επίσης ενημερώνουμε ότι ήδη έχει ξεκινήσει η προετοιμασία εφαρμογής του προγράμματος για το τρέχον έτος 2012.

Ο Δ/ΝΤΗΣ ΑΓΡ. ΟΙΚΟΝ. & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΜΑΡΙΟΣ ΓΚΟΛΕΜΗΣ