Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΙΟΥ ΚΩΣΤΑ ΓΑΝΙΑΡΗ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Επιστολή έστειλε ο Αντιπεριφερειαρχης Χιου κ. Κωνσταντινος Γανιαρης στο Κεντρο Θαλάσσιων Ερευνων και στον Περιφερειαρχη και στον Αντιπεριφερειαρχη Σαμου ζητωντας να μαθει σχετικα με τη θαλασσια ρυπανση απο την βυθιση τουρκικου φορτηγου στη θαλασσια περιοχη μεταξυ Χιου και Σαμου. Η επιστολή έχει ως εξής :

Αξιότιμοι κύριοι,
Την 27η Δεκεμβρίου 2011, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Σάμου βυθίστηκε το Τουρκικό φορτηγό πλοίο “DOGU HASLAMAN”. Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει υπεύθυνη ενημέρωση προς τις τοπικές αρχές της Χίου, από τους αρμόδιους φορείς, σχετικά με το είδος του φορτίου του εν λόγω πλοίου και το ενδεχόμενο διαρροής με απρόβλεπτες επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον των νησιών μας. Ως εκ τούτου έχει δημιουργηθεί εύλογη ανησυχία στην κοινή γνώμη.
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για το είδος και την ποσότητα του καυσίμου, καθώς και το είδος και την ποσότητα του φορτίου του βυθισθέντος πλοίου, τις πιθανές συνέπειες στο θαλάσσιο περιβάλλον και τις ενέργειες που προγραμματίζονται για την αποτροπή ρύπανσης.


Με εκτίμηση

Κωνσταντίνος Γανιάρης
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΙ