Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΕΚΛΕΒΕ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ

Στρατιωτικό υλικό από μονάδα της Λήμνου, όπου υπηρετούσε, έκλεβε κατά τη θητεία του 25χρονος από τα Χανιά Κρήτης, που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικούς του Τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών της Ασφάλειας..

Προηγήθηκε έλεγχος έφεδρων στρατονόμων στις αποσκευές του 25χρονου στον σταθμό υπεραστικών λεωφορείων «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των αρχών, στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μία εκπαιδευτική χειροβομβίδα, ένας μηχανισμός οπλίσεως τυφεκίου, ένα τεμάχιο σφηνώσεως κλείστρου, ένας κάλυκας μαζί με συνδετήρα πυροβόλου, ένας τριμερής μεταλλικός οβελός καθάρσεως οπλισμού, ένας εκπαιδευτικός κάλυκας, ένα πλήρες στρατιωτικό φαρμακείο, ένας στρατιωτικός μεταλλικός πτυσσόμενος σουγιάς και δύο εκρηκτικές οπλοβομβίδες.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 25χρονος απολύθηκε πριν από λίγες μέρες από στρατιωτική μονάδα της Λήμνου και ταξίδευε μέσω Θεσσαλονίκης στην ιδιαίτερη του πατρίδα, τα Χανιά. Στη διάρκεια της θητείας του, αφαιρούσε σποραδικά και απέκρυπτε σε εγκαταλελειμμένο κτίσμα του νησιού το στρατιωτικό υλικό, με σκοπό να το παραλάβει κατά την απόλυσή του και να το μεταφέρει στην Κρήτη.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
newpost.gr