Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Σε ανταπόκριση αιτήματος, που είχε υποβάλλει η βουλευτής Χίου, Ελπίδα Τσουρή, κλιμάκιο ειδικών επιστημόνων και στελεχών του ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ και 18 Άνω, με επικεφαλής την Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, κα Μένη Μαλλιώρη, θα βρίσκεται στη Χίο, θα βρίσκεται στη Χίο, το διήμερο 17 και 18 Φεβρουαρίου. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται σύσκεψη με εμπλεκόμενους φορείς, ενημέρωση – συζήτηση με διευθυντές σχολείων και καθηγητές, κατ’ ιδίαν συναντήσεις με ενδιαφερόμενους πολίτες και ημερίδα. Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα θα ανακοινωθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Κατά την άποψη της βουλευτή Χίου, η πραγματοποίηση αυτών των συναντήσεων είναι εξαιρετικά σημαντική, προκειμένου να καταγραφούν οι πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος, να εκτιμηθεί ολοκληρωμένα η υπάρχουσα κατάσταση και να υπάρξουν συγκεκριμένες προτάσεις, για τη, σε βάθος χρόνου, αντιμετώπιση του θέματος, που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία.

«Είναι αναγκαίο να κοιτάξουμε κατάματα το πρόβλημα και να δώσουμε λύσεις. Σ’ αυτό είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι – Πολιτεία, γονείς, εκπαιδευτικοί. Αν δεν το πράξουμε τώρα, θα υπάρξουν πολλαπλασιαστικές, επώδυνες συνέπειες. Η τοπική κοινωνία οφείλει να ανταποκριθεί σε αυτήν την ανάγκη, στο μέγιστο δυνατό βαθμό», δήλωσε η βουλευτής Χίου, Ελπίδα Τσουρή.