Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΑΧ

Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι!
Επειδή το θράσος περισσεύει στη Δημοτική Αρχή και στα στελέχη της στη ΔΕΥΑΧ:
Σύμφωνα με τον κανονισμό Δήμων και κοινοτήτων N. 3463/2006(ΦΕΚ Α 114/30.6.2006) ΑΡΘΡΟ 230 με τίτλο Έξοδα παράστασης - Αποζημίωση μελών, διαβάζουμε:
   2 .«Με απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Οικονομίας και Οικονομικών, ύστερα από γνώμη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας μπορεί να καθορίζονται έξοδα παράστασης στον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος, όταν ο οικονομικός απολογισμός του προηγούμενου έτους υπερβαίνει τα τριακόσιες χιλιάδες ευρώ (300.000 €). Τα ανωτέρω έξοδα δεν μπορούν να υπερβαίνουν το πενήντα τοις εκατό (50%) των αντίστοιχων του οικείου δημάρχου ή προέδρου της Κοινότητας.»
Το ίδιο προβλέπεται στο άρθρο 3.7 του νόμου 1069/80.
Στον Καλλικράτη γίνεται μνεία για αντιδημάρχους και λοιπές θέσεις, σε περιπτώσεις δημοσίων υπαλλήλων που επιλέγουν από πού θα αμείβονται ή περικόπτεται κάποιο μέρος από το μισθό. Οι επιχειρήσεις τύπου ΔΕΥΑΧ είναι ανώνυμες εταιρείες και άρα δεν ισχύει, δηλαδή οι αιρετοί εκεί κατά τη δική μας γνώμη είναι διπλοθεσίτες ιδεολόγοι της γνωστής Πασοκικής πολιτείας και  φυσικά καθόλου μ….ς, αλλά σιτιζόμενοι από το Χιώτη που τους ψηφίζει για να τον γδέρνουν.
Να τους χαίρεται ο Δήμαρχος που τους υποστηρίζει, βεβαίως «Σαρξ εκ της σαρκός του είναι…»
Απάντηση πήραν στη δευτερολογία μας, που ίσως να σας διέφυγε ή να μην ήσαστε παρόντες λόγω μάκρους της συνεδρίασης, γιατί κι εμείς με το ζόρι τους αντέχουμε..
Σε κάθε περίπτωση πάντως η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Καμιά αντιμισθία σε κανέναν αιρετό από οποιαδήποτε θέση και αν βρίσκεται.! Όλοι αμείβονται από τα ταμεία που ανήκουν και τέλος. Αιρετός και αντιμισθία είναι ασυμβίβαστα!
Το κύριο όμως είναι ότι η φιλοσοφία της δημοτικής αρχής , της πλειοψηφίας του ΔΣ και του Προέδρου της  εταιρείας ήταν και παραμένει τα χαράτσωμα του Χιώτικου λαού, η πλήρης εμπορευματοποίηση του κοινωνικού αγαθού του νερού και η προσθήκη ακόμα μεγαλύτερων δυσκολιών στην πλάτη των εργαζομένων και συνταξιούχων του δήμου μας.
Αυτό το έγκλημα σε βάρος του λαού τους καθιστά υπόλογους για το θράσος τους να σιτίζονται και να ζητάνε και τα ρέστα κι από πάνω.