Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

O "ΡΟΥΚΕΤΟΠΟΛΕΜΟΣ" ΣΤΗ ... ΣΜΥΡΝΗ

    Ο Δήμος Χίου στα πλαίσια της προβολής του νησιού και ειδικότερα του εθίμου του ρουκετοπόλεμου, θα πραγματοποιήσει σχετικές εκδηλώσεις στη Σμύρνη,  σε συνεργασία με το Επιμελητήριο της Σμύρνης και τη θερμή υποστήριξη του Προέδρου του κ. Εκρέμ Ντεμιρτάς.         .

  Την προσεχή Παρασκευή  24 Φεβρουαρίου αποστολή από το Δήμο Χίου με επικεφαλής το Δήμαρχο Χίου κ. Πολύδωρο Λαμπρινούδη και τον Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο Τουριστικής Προβολής Δ.Χίου κ. Κων/νο Μούνδρο, μαζί με  μέλη της Δ.Ε. του Επιμελητηρίου Χίου και επαγγελματίες τουρισμού , θα μεταβεί στη Σμύρνη με σκοπό την παρουσίαση του εθίμου του ρουκετοπόλεμου, σε χώρο του Επιμελητηρίου. 
   Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί σχετική εκδήλωση και στο ξενοδοχείο ΗILTON Σμύρνης,  σε συνεργασία με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Σμύρνη κ. Θεόδωρο Τσακίρη, προσφορά του έλληνα ομογενή, διευθυντή του ξενοδοχείου κ. Θ. Καλαμάρη.  

  Οι παραπάνω πρωτοβουλίες αποκτούν εξέχουσα σημασία καθώς πραγματοποιούνται λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου και σε μια εποχή, κατά την οποία η ευρωπαϊκή τουριστική ροή προς τη χώρα μας ενδέχεται να παρουσιάσει τάση συρρίκνωσης, σε αντίθεση με την ανερχόμενη τουρκική αγορά.