Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΣΤΙΣ 16.30 μ.μ. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ -ΠΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ



- Ένα 24ωρο μετά την πρόσκληση της κυβέρνησης απάντησαν οι ναυτεργάτες
- Διαφωνούν και μεταξύ τους για τη 48ωρη απεργία της Μ. Εβδομάδας
- Αμέσως μετά τη συνάντηση θα συνεδριάσουν ξανά για το αν θα γίνει η απεργία
- Με κομμένη την ανάσα περιμένουν εκδρομείς, ξενοδόχοι και παραγωγοί
Μια μέρα μετά την επιστολή της υπουργού Ανάπτυξης, η Ομοσπονδία των ναυτεργατών αποφάσισε να απαντήσει και να αποδεχτεί την πρόσκληση σε διάλογο, για να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο και να μη γίνει η απεργία των ναυτεργατών στις 10 και 11 Απριλίου.
Το κρίσιμο ραντεβού της Άννας Διαμαντοπούλου με το προεδρείο της ΠΝΟ ορίστηκε στις 16:30 και αφού τελειώσει, θα συνεδριάσει η εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας για να αποφασίσει αν θα προχωρήσει στις απεργιακές κινητοποιήσεις ή όχι.
Η απόφαση να δοθεί θετική απάντηση στην πρόσκληση της κυβέρνησης πάρθηκε το πρωί της Πέμπτης όταν συνεδρίασε το εθνικό συμβούλιο της ΠΝΟ. Όταν η συζήτηση έφτασε στο θέμα της 48ωρης απεργίας τη Μ. Τρίτη και τη Μ. Τετάρτη, τα πνεύματα οξύνθηκαν. Άλλωστε, από την πρώτη στιγμή ήταν πολλοί εκείνοι που δε συμφωνούσαν με απεργία μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, όταν ο κόσμος θέλει να ταξιδέψει και οι ξενοδόχοι περιμένουν να πάρουν οικονομική ανάσα.
Ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς, σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ, τόνισε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης θα πρέπει να αποσύρει τη διάταξη για την άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα και την ένταξη του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ.
Όσον αφορά στα άλλα θέματα που θέτουν οι ναυτεργάτες, ο κ. Χαλάς δήλωσε ότι θα πρέπει να είναι τέτοια η θέση της κυβέρνησης, που να ανταποκρίνεται στα αιτήματα των εργαζομένων ναυτικών.
newsit.gr