Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΒΟΡΙΔΗΣ : ΣΤΟΧΟΣ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ




Bορίδης: Στόχος οι ασφαλέστερες πτήσεις και η ιδιωτικοποίηση περιφερειακών αεροδρομίων 
Ως προτεραιότητα της γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής έθεσε την αεροπορική πολιτική, ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και ΔικτύωνΜάκης Βορίδης στον χαιρετισμό του στο 7ο ετήσιο συνέδριο «Αερομεταφορές- παρόν και μέλλον». 

Ο υπουργός ανέφερε ότι ο τομέας αυτός συμβάλει στην ανάπτυξη της «βαριάς βιομηχανίας» της χώρας μας, που είναι ο τουρισμός.

Ο κ. Βορίδης παρέθεσε τους δύο βασικούς πυλώνες της πολιτικής του υπουργείου, προς την κατεύθυνση αυτή, που είναι το θέμα της ασφάλειας των πτήσεων και της ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας.

Για την ασφάλεια στις πτήσεις, ο κ. Βορίδης προανήγγειλε την αναβάθμιση του συστήματος ελέγχου Pallas, που θα οδηγήσει σε συμμόρφωση προς τα ευρωπαϊκά πρότυπα, ενώ παράλληλα θα βελτιώσει την αποδοτικότητα στη διαχείριση του εναέριου χώρου, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις συνθήκες της ασφάλειας.

Για το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων, ο υπουργός τόνισε την ανάγκη μια τέτοια κίνηση να είναι συνδεδεμένη με συγκεκριμένες στρατηγικές επιλογές, οι οποίες έχουν να κάνουν με τον τρόπο, τις διασφαλίσεις και τις προϋποθέσεις. Παράλληλα υπογράμμισε ότι απαιτείται μια σωστή τακτική, από την πλευρά της πολιτείας, καθώς το αεροδρόμιο είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό περιουσιακό στοιχείο του δημοσίου. Κατά την εκτίμηση του κ. Βορίδη, χωρίς μια συνολικότερη πολιτική δεν θα πετύχει και η απόπειρα της ιδιωτικοποίησης.

 Ο κ. Βορίδης δεν θέλησε να πει περισσότερα σχετικά με την πολιτική και τις προθέσεις του υπουργείου του στον τομέα αυτόν, λόγω της προεκλογικής περιόδου.
newpost.gr