Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


του    ΜΑΡΚΟΥ ΖΑΝΝΙΚΟΥ 
                                                                                                                                                                        Χίος  11/04/2012                                                       
Προς : ΜΜΕ Νομού Χίου



Αγαπητοί κύριοι που έχετε την ευθύνη της σωστής ενημέρωσης (σωστής η όχι, δική σας επιλογή), αισθάνομαι την ανάγκη να κάνω μια προσπάθεια να «ξυπνήσω» (ας μου επιτραπεί η λέξη) όσους συμπολίτες μου πραγματικά θέλουν να ανοίξουν τα αυτιά και το μυαλό τους για να κάνουν όλους τους πολιτικούς να πάψουν να μας κοροϊδεύουν.
Και σε όλη την διάρκεια της κοινοβουλευτικής τους θητείας αλλά ιδιαίτερα κατά τις προεκλογικές περιόδους.
Με την έναρξη λοιπόν της προεκλογικής  περιόδου, βλέπουμε όλα τα κόμματα και ιδιαίτερα τα δύο μεγάλα πόσο έντονα αλλά και απροκάλυπτα, μα και χωρίς να υπολογίζουν την σημερινή μας κατάσταση, να προσπαθούν να συσπειρώσουν την εκλογική τους βάση, κάνοντας κινήσεις που μας προκαλούν.
Ενδεικτικά εστιάζω την προσοχή σας την συμπεριφορά τους σε θέματα που αποκλειστικά αφορούν την τοπική μας κοινωνία.
Πρώτο λοιπόν και πολύ επίκαιρο θέμα η συζήτηση στην βουλή για το θέμα του Οίκου Ναύτη και την και την τοποθέτηση του κ.Α.Λοβέρδου στην βουλή.
«Προϋπόθεση για τη μη ένταξή τους είναι η αυτοδίκαιη μετατροπή τους σε πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (ΝΠΙΔ) υποχρεωτικής ασφάλισης και, ως εκ τούτου, απαγορεύεται οποιαδήποτε χρηματοδότησή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό».
Άρα όποιο ταμείο θέλει να εξαιρεθεί από τον ΕΟΠΥΥ, θα πρέπει να κατατεθεί τροπολογία η οποία θα συζητηθεί μετά τις εκλογές.
Όμως  ο Οίκος Ναύτη χωρίς χρηματοδότηση δεν μπορεί να επιβιώσει. Παρόλα αυτά όμως
ο υπουργός υγείας  κ.Α.Λοβέρδος, την Τρίτη μετά το Πάσχα, προσκαλεί τον κ.Κ.Μουσσουρούλη και την της κ.Ε.Τσουρή να συζητήσουν το θέμα για να βρουν λύση;;;;
Ολοφάνερα λοιπόν φαίνεται  προσπάθεια και των δύο κομμάτων εξουσίας, για συσπείρωση των ψηφοφόρων τους, με την υπόσχεση της επίλυσης του προβλήματος αλλά μετά….. τις εκλογές. Ούτως ώστε να παραμείνουν οι ψηφοφόροι τους κολλημένοι στα δυο μεγάλα κόμματα, έχοντας την ελπίδα μιας επόμενης τροπολογίας που θα τους λύσει το πρόβλημα.
Τι σου είναι λοιπόν αυτές οι τροπολογίες…. και πώς τις χρησιμοποιούν για να μας
    1
δουλεύουν οι πολιτικοί μας γενικά. Αναφέρομαι λοιπόν σε ένα πάρα πολύ μικρότερο σε κόστος θέμα για να καταλάβετε το δούλεμα που μας κάνουν. Και εννοώ το πολύ γνωστό στην Χιακή κοινωνία  θέμα της απαλλαγής από την φορολογία  της γης του Κάμπου της Χίου. Εδώ δύο φορές κατετέθη τροπολογία με (54) και (94) υπογραφές βουλευτών αντίστοιχα για απαλλαγή, και με διάφορες δικαιολογίες και πολιτικά «τερτίπια» δεν πέρασαν και έτσι είμαστε πάλι στον ίδιο παρονομαστή της επίλυσης του προβλήματος μετά τις εκλογές φυσικά και αφού οι ψηφοφόροι τους πάλι παραμείνουν σταθεροί.   
Και τώρα πάμε σε τακτικές άλλων κομμάτων, που ενώ «αγωνιστικά» φαίνονται ότι «ακουμπούν» το πρόβλημα-αίτημα της κάθε κοινωνικής ομάδας, τελικά το αίτημα γίνεται αιτήματα, από τα οποία κάποια είναι τελείως άκαιρα, κάποια πιθανώς δεν έχουν την ευρύτερη αποδοχή και στήριξη της πλειοψηφίας των εμπλεκομένων φορέων και πολιτών, και έτσι «περνάει» η γραμμή της σύγκρουσης .Αλλά όταν υπάρχει σύγκρουση υπάρχει και αντίδραση.
Πχ. Η ανεξαρτησία του Οίκου Ναύτη από τον ΕΟΠΥΥ, θα σηματοδοτεί και την διακοπή της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.Και έτσι περάσαμε όλοι καλά και (εννοώ τα κόμματα) που έπαιξαν τα παιχνίδια τους και εμείς «χειρότερα» διότι θα καταρρεύσει το ταμείο μας και θα πάψουμε με ευθύνη μας να έχουμε περίθαλψη.
            Όμως την «Νέα Τρίτη» ο υπουργός υγείας και οι βουλευτές μας θα κουβεντιάσουν το θέμα
και μετά τις εκλογές θα μας πουν τι μπορεί να γίνει!!!!! 
Συμπέρασμα ας κοιτάξουμε ο καθένας μας να χρησιμοποιήσουμε την δύναμη της ψήφου μας εκεί
που ο καθένας φυσικά βρίσκει τις «αλήθειες» που ψάχνει, το τι και πώς θα είναι εφικτή η κάθε λογική διεκδίκηση του και ποιοι με την υπομονή και φυσικά επιμονή τους θα μπορέσουν σε αυτήν
την δύσκολη εποχή να φέρουν κάποιο αποτέλεσμα.
Καλό Πάσχα.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία σας,


                                                                                                            Ζαννίκος Μάρκος
                                                                                                     Συντ/χος Πλοίαρχος Ε.Ν.
                                                                                                           Υποψήφιος της
     Δημοκρατικής Συμμαχίας
                                                                                                        
  Η