Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ, ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ
Επιμένουν οι ναυτεργάτες, φουντώνουν οι αντιδράσεις  
Γολγοθάς προβλέπεται τη Μεγάλη Εβδομάδα σταλιμάνια με την ΠΝΟ να αποφασίζει χθες Παρασκευή να επιμείνει στη στάση της και να δέσει τους κάβους τη Μεγάλη Τρίτη και την Μεγάλη Τετάρτη. Ύστατη έκκληση με... άρωμα επιστράτευσης προς τους εκπροσώπους της ΠΝΟ να «σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και «να αναλάβουν τις ευθύνες τους», απηύθυνε η Άννα Διαμαντοπούλου. 

Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΝΟ συνεδρίασε χθες σε έντονο κλίμα και αποφάσισε να προχωρήσει κανονικά με την 48ωρη απεργία. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρεται ότι οι απαντήσεις που δόθηκαν από πλευράς υπουργείου στα αιτήματα της ναυτεργασίας δεν ήταν ικανοποιητικές και προστίθεται ότι «τα Μέλη Διοίκησης της Ομοσπονδίας συζήτησαν διά μακρών το περιεχόμενο των εγγράφων απαντήσεων της υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στα αιτήματα της ΠΝΟ, που δόθηκαν κατά τη συνάντηση της Διοίκησης της Ομοσπονδίας με την κ. υπουργό. Σύμφωνα με την αξιολόγηση του περιεχομένου του παραπάνω εγγράφου, κοινή υπήρξε η διαπίστωση της Διοίκησης, ότι οι τοποθετήσεις που έγιναν στα σχετικά αιτήματα της ΠΝΟ, δεν είναι ικανοποιητικές». 

Από την πλευρά της η υπουργός Ανάπτυξης, Άννα Διαμαντοπούλου, τόνισε ότι «Τρεις Υπουργοί της Κυβέρνησης συζητούσαν επί ώρες με την ΠΝΟ τα θέματα που τους απασχολούν και έδωσαν για μία ακόμα φορά εγγράφως εγγυήσεις για τις προθέσεις και τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Για το επίμαχο θέμα του Οίκου του Ναύτου, μάλιστα, αποφασίστηκε να συνεχιστεί η συζήτηση τη Δευτέρα στο γραφείο του Υπουργού Υγείας» τόνισε και προσέθεσε: «Η Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει όλες τις επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες καθώς και το γενικό συμφέρον. Θα το κάνει με κάθε τρόπο. Για μία ακόμα φορά ζητώ από την Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΝΟ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβει τις ευθύνες της. Προσωπικά, τόσο εγώ όσο και οι άλλοι Υπουργοί, είμαστε διαθέσιμοι μέχρι και την τελευταία στιγμή για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή απαραίτητη ενέργεια απαιτηθεί για την άρση του αδιεξόδου». 

Τα λιμάνια των... μποφόρ 

Πολλά είναι τα προβλήματα στους εκδρομείς του Πάσχα με τους κατοίκους των νησιωτικών περιοχών να εκφράζουν τις έντονες αντιδράσεις τους για την κινητοποιήση και κάνουν λόγο για τεράστιο οικονομικό πλήγμα κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Τα προβλήματα από την απεργία έχουν αρχίσει να γίνονται έντονα και για τους ταξιδιώτες, καθώς ήδη οι πληρότητες των πλοίων για τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή ξεπερνούν το 90%. 

Πολλά είναι τα τουριστικά γραφεία τα οποία επιστρέφουν τα χρήματα στους εκδρομείς πού είχαν προγραμματίσει να φύγουν για τις διακοπές του Πάσχα και δεν βρίσκουν εισιτήρια ώστε να ταξιδέψουν άλλη ημέρα. Έκκληση για αναστολή των κινητοποιήσεων κάνει η ΕΣΕΕ. Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα κάνει λόγο για αδιαφορία που επιδεικνύουν οι συνδικαλιστές για την απελπιστική κατάσταση στην οποία οδηγούν τα νησιά της χώρας. «Μνημείο αναλγησίας αποτελεί η απόφαση της ΠΝΟ με την οποία εμμένει στην πραγματοποίηση της εξαγγελθείσας απεργίας της για την Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη 10 και 11 Απριλίου 2012, παρά τις εκκλήσεις του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας περί του αντιθέτου», τονίζεται στην ανακοίνωση.
newpost.gr