Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΚΟΥΝΤΟΥΡΟΥΔΑ 7/5/2012


     

          Του Μάρκου Κουντουρούδα (πρώην υποψήφιου Βουλευτή Χίου με την "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ" - http://www.facebook.com/MarkosKountouroudas )

          Λίγες ώρες μετά την οριστικοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος και με βάση τη μεγάλη νίκη των σοσιαλιστικών δυνάμεων, και εν γένει των δυνάμεων της Αριστεράς στη Γαλλία, υπό την ηγεσία του Φρανσουά Ολάντ, η Ελπίδα επιστρέφει στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Η Χειραφέτηση των πολιτών από τα κόμματα-δυνάστες ξεκίνησε, αλλά ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξει ψυχραιμία και εγρήγορση, καθώς παράλληλα με αυτήν, η Οργή εκδηλώθηκε και με την ανίερη είσοδο των μιμητών του Ναζισμού και υποστηρικτών του Φασισμού, που έβαλαν με προσβλητικό τρόπο, καταρχάς εναντίον της Ελευθεροτυπίας : "Εγέρθητι"...κι όμως ηγέρθησαν... 
          Ο Ελληνικός Λαός ταλαιπωρημένος από μία χρόνια πρακτική παλαιοκομματικών νοοτροπιών, δυστυχώς ακόμα δεν εκφράστηκε με τον δημιουργικό τρόπο, που όλοι θα προσδοκούσαμε και αυτό γιατί δεν καταφέραμε να τον πείσουμε ότι υπάρχει μία άλλη πολιτική και ένας άλλος πολιτικός λόγος, που θα οδηγήσει πραγματικά σε ανάπτυξη, πρόοδο και πραγματική Δημοκρατία. 
          Η Αριστερά είναι αντιμέτωπη με την πρόκληση της Ευθύνης ενώπιον της Ιστορίας και ευελπιστώ να φανεί αντάξιά της. Η πανωλεθρία που υπέστη το ΠΑ.ΣΟ.Κ. του Βενιζέλου και η Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά (η "πύρρειος νίκη" του οποίου θα πρέπει ν'αποτελέσει αφορμή σοβαρής αυτοκριτικής, καθώς ούτε κι εκεί υπήρξε μία έμπρακτη "συγνώμην"), αφήνουν την Ελπίδα για τη δημιουργία του Καινούργιου, που θα σαρώσει τη νοοτροπία της υποτελούς, υπόδουλης, δουλοπρεπούς συμπεριφοράς, που μέχρι τώρα ήθελαν για τους Έλληνες πολίτες. Αν μη τι άλλο η Αποχαύνωση έλαβε τέλος. 
         Η μεγάλη, όμως, αποχή που παρατηρήθηκε από τις κάλπες (παρά την όποια στατιστική επιείκεια, ένεκα της μη εκκαθάρισης των εκλογικών καταλόγων), δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού για κανένα μας. Είμαστε όλοι νικητές, αλλά παράλληλα και ηττημένοι, ο Αγώνας όμως είναι μπροστά. Η "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ" προσπάθησε όσο μπορούσε να μεταδώσει αυτό το Καινούργιο στην Ελλάδα και να διαδώσει τη δυνατότητα απαγκίστρωσης από τη λαίλαπα των Μνημονίων, αλλά ο ανηλεής πόλεμος που δέχθηκε από τους εκπροσώπους της εγχώριας διαπλοκής (πλην εξαιρέσεων), η παλαιοκομματική συμπεριφορά αρκετών στελεχών της και το νεαρόν της παρουσίας της, την καλούν να Ωριμάσει τάχιστα και να προσδιορίσει ως και μορφοποιήσει το πλαίσιο Αρχών και Αξιών που πρέπει να βαδίσει στο μέλλον, ως και των προσώπων που θα υπηρετήσουν πιστά αυτά. Η Συλλογικότητα είναι βασική αρχή της Ιδρυτικής της Διακήρυξης, για να μην ξεχνάμε. Σε κάθε περίπτωση οι Χιώτισσες και οι Χιώτες που την προτίμησαν, αξίζουν συγχαρητήρια και τους καλώ να ενδυναμώσουν τις τάξεις της, ώστε να έχει συνεχή και διαρκή παρουσία και παρέμβαση. Σας ευχαριστώ.