ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ Μ.ΛΑΓΑΝΑ
1.ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ?
1.- Αποφάσισα να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο της "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ", γιατί ιδεολογικά και πολιτικά είναι ο χώρος που με εκφράζει. Η "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ" είναι ένα κίνημα κοινωνικής δικαιοσύνης και πραγματικής δημοκρατίας, που επιδιώκει την πραγμάτωση της Συμμετοχικής Δημοκρατίας, προκειμένου να υπάρξει μέσω αυτής η Χειραφέτηση των πολιτών από τα μέχρι σήμερα κόμματα-δυνάστες που οδήγησαν την Ελλάδα στην Οπισθοδρόμηση, και να προωθήσει την Ανάπτυξη και να υπάρξει Πρόοδος.
2.ΠΟΙΑ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ?
2.- Η πολιτικής της "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ" για τη διέξοδο από την Κρίση συνοψίζεται σε πέντε πυλώνες, που απαρτίζουν ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, που πρώτοι εμείς συλλάβαμε σαν ιδέα και εφαρμόσαμε σαν σχεδιασμό και ευελπιστούμε και να το προωθήσουμε σαν πράξη, και οι οποίοι είναι : α) Η περιστολή της σπατάλης στο Δημόσιο, β) Η στήριξη της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών, γ) Η Διασφάλιση της ρευστότητας στην αγορά, δ) Η άρση αντικινήτρων και η ριζική απλούστευση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας για την ενίσχυση της επιχειρηματικό-τητας, και ε) Η αλλαγή του παραγωγικού προτύπου της Ελλάδος με επενδύσεις παραγωγής νέου πλούτου και παραγωγικές αναδιαρ-θρώσεις.
3.ΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ?
3.- Ο Ελληνικός Λαός έχει ήδη Αγανακτήσει και εύχομαι να αντιδράσει με τη Συμμετοχή του στην άσκηση του ιερού δικαιώματος της ψήφου κατά τις εκλογές, που τώρα πλέον προβάλλει σαν Ύψιστο Καθήκον..
4.ΜΝΗΜΟΝΙΟ,ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ,ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΞΥΓΙΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ?ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ?
4.- Τα "σταθεροποιητικά" προγράμματα που επεβλήθησαν στην Ελλάδα από την Τρόϊκα (Δ.Ν.Τ.-Ε.Κ.Τ.-Ε.Ε.) συνιστούν την απαρχή της Νεοφιλελεύθερης επέλασης των Διεθνών Τοκογλύφων, που καλύπτονται πίσω από τις πολιτικές των μέτρων που προωθούν και οποίες επιδιώκουν την αφαίρεση της αγοραστικής και επιχειρηματικής δυνατότητας των Ελλήνων, ώστε οι Τοκογλύφοι να προβούν σε αρπαγή των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Ελλάδος σε εξευτελιστικές τιμές. Εάν πράγματι επεδίωκαν μία σταθερή οικονομία, θα είχαν προνοήσει μέτρα τόνωσης της Ελληνικής επιχειρηματικότητας και όχι αφανισμού αυτής.
5.ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΚΡΙΤΙΚΟ ΝΗΣΙ ,ΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Η ΧΙΟΣ?
5.- Τα σοβαρότερα προβλήματα της Χίου είναι καταρχάς η έλλειψη υποδομών σε δίκτυα μεταφοράς (οδικό δίκτυο, λιμάνι, αεροδρόμιο), η αδυναμία της τοπικής αυτοδιοίκησης να προχωρήσει σε αναγκαία βελτιωτικά αναπτυξιακά έργα λόγω έλλειψης εγκρίσεως σχετικών κονδυλίων από την Περιφέρεια (παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των υπευθύνων της Χίου, όπως αντιπεριφερειάρχη, δημάρχου και φορέων), η μη ολοκλήρωση δημοπρατηθέντων έργων λόγω αδιαφορίας ή και αδυναμίας των εργολάβων να τα ολοκληρώσουν, η έλλειψη συντονισμού των οικονομικών φορέων του νησιού στη συλλογική εκπροσώπηση και διεκδίκηση προγραμμάτων της Ε.Ε. για την ανάπτυξη και η παλαιοκομματική νοοτροπία, με την οποία αντιμετωπίζονται καθημερινά προβλήματα των πολιτών της Χίου.