Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ





ΤΟΥ  ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΡΜΑΝΤΖΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ  ΝΔ ΧΙΟΥ 

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΥΛΩΝΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ
Ο θεσμός της οικογένειας είναι ο πυλώνας του εθνικού μας κορμού, που, αποτελεί μοναδική ελπίδα για το μέλλον της χώρας. 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ 

Προτείνονται   μέτρα για όλες τις οικογένειες, ως εξής: 
  • Ενίσχυση και επέκταση του μέτρου της συνυπηρέτησης  στην ίδια πόλη για συζύγους, όταν πρόκειται για εργαζόμενους του Δημοσίου. 
  • Φορολογικά κίνητρα για την ενίσχυση της παραμονής και τη μετεγκατάσταση των οικογενειών σε περιοχές της επαρχίας και, ειδικότερα, της παραμεθορίου για τη δημογραφική τους ενίσχυση. Η αναπτυξιακή πολιτική της Νέας Δημοκρατίας για Περιφερειακή Ανάπτυξη, μαζί με τα κίνητρα αυτά, θα απαλύνουν την οικονομική πίεση, που ασκείται, σήμερα, σε πολλές οικογένειες, που κατοικούν στα μεγάλα αστικά κέντρα.
. Ειδικές πολιτικές εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής των γονέων. Πολιτική μέριμνας για οικογένειες, που έχουν παιδία με αναπηρία.

Προτείνονται    μέτρα για τις Πολύτεκνες και Τρίτεκνες Οικογένειες, μεταξύ των οποίων:

.   Εξορθολογισμός του επιδόματος πολύτεκνης και τρίτεκνης μητέρας. 
Προτεραιότητα των πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών στην κάλυψη θέσεων σε Παιδικούς Σταθμούς.
.  Μείωση των επιτοκίων των δανείων των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με βάση τις μειώσεις του νόμου 4024/2011.
.  Εξορθολογισμός των τιμολογίων για παροχή ρεύματος και νερού για τους πολύτεκνους και τρίτεκνους.
Προτείνονται   μέτρα για τις Μονογονικές Οικογένειες, μεταξύ των οποίων:
Δημιουργία θεσμικού πλαισίου, που να διασφαλίζει αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης στις μονογονικές οικογένειες.
Θέσπιση  ειδικού επιδόματος για μόνο γονέα, σε συνδυασμό με εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

Μείωση του φόρου εισοδήματος και ελαφρύνσεις, με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια. Προτείνονται μέτρα για την στήριξη των ηλικιωμένων ως εξής:

. Στήριξη του προγράμματος ''Βοήθεια στο Σπίτι''
. Δημιουργία ''Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας'' και κοινωνικών υπηρεσιών για την υποστήριξη της ευαίσθητης υγείας των ατόμων της τρίτης ηλικίας, ώστε να μπορούν να παραμένουν στο σπίτι τους αυτόνομα και να αποφεύγεται η διαμονή τους σε άσυλα-γηροκομεία.

Οι προτάσεις της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων στοχεύουν στο να απαλείψουν, στην πράξη, τις ανισότητες στους τομείς της κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής ζωής των γυναικών. Στο πλαίσιο αυτό,  έχει δοθεί ειδικό βάρος στην αντιμετώπιση της έκρηξης της ανεργίας και στην ανάγκη αξιοποίησης των αντίστοιχων πόρων του ΕΣΠΑ, προκειμένου οι γυναίκες να συμβάλλουν αποφασιστικά στην οικονομική-κοινωνική ανάπτυξη της Ελλάδος στην περίοδο της κρίσης, αλλά και για τη μελλοντική ευημερία, ως πολύτιμοι ανθρώπινοι πόροι.