Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

1η Συνάντηση εργασίας Προγράμματος Τόπων Ευφορία στη Χίο



Η 1η Συνάντηση Εργασίας του Προγράμματος «Τόπων Ευφορία» πραγματοποιείται στις 26 & 27 Ιουνίου 2012, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων «Μ. Βουρνούς» της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.

Το Πρόγραμμα «ΤΟΠΩΝ ΕΥΦΟΡΙΑ: Διατροφικά Προϊόντα και βιώσιμη ανάπτυξη στις περιοχές συνεργασίας» με συμμετέχοντες εταίρους :το Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου (επικεφαλής εταίρος, Ελλάδα), το Δήμο Σητείας, (εταίρος 2, Ελλάδα)   την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Περιφερειακή Ενότητα Χίου (εταίρος 3, Ελλάδα) και την Αναπτυξιακή Εταιρία Κοινοτήτων Περιοχής Τρόδους ΛΤΔ, (εταίρος 4, Κύπρος), έχει ως στόχο να αναδείξει και να προβάλλει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα τοπικών διατροφικών προϊόντων ποιότητας και να διαδώσει ορθές πρακτικές για την προώθηση τους.  Χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα Κύπρος 2007-2013.
Αντικείμενο της 1ης Συνάντησης Εργασίας της Χίου είναι οι «Σύγχρονες μέθοδοι προβολής διατροφικών προϊόντων». Επιμέρους θεματικές ενότητες είναι οι ακόλουθες:
·       Προβολή Διατροφικών Προϊόντων – Η Εμπειρία των Εταίρων
·       Σύγχρονες μέθοδοι προβολής διατροφικών προϊόντων
·       Τοπικά Διατροφικά Προϊόντα και Τοπική Ανάπτυξη
·       Καινοτομική Επιχειρηματικότητα και Τοπική Ανάπτυξη
Η Συνάντηση Εργασίας είναι ανοιχτή σε όσους παραγωγούς / επαγγελματίες επιθυμούν να την παρακολουθήσουν. Επίσης όσοι συμπατριώτες παραγωγοί / επαγγελματίες επιθυμούν να συμμετέχουν με παρουσιάσεις στη Συνάντηση παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Υποστήριξης Αντιπεριφερειάρχη, κα Μ. Κόβα (22710 41784).
Περισσότερες πληροφορίες για τα αντικείμενα και τις θεματικές ενότητες του προγράμματος περιέχονται στην Ιστοσελίδα http://www.toponeforia.eu .
Από το Γραφείο Τύπου της Περιφερειακής Ενότητας Χίου