Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ


Χίος, 8 Ιουνίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012, ο Κώστας Τριαντάφυλλος, υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Χίου, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, κατά την διάρκεια της οποίας μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Η σημερινή συνέντευξη τύπου αφορά τα ζητήματα υγειονομικής περίθαλψης, ασφάλισης, τα ζητήματα του Οίκου Ναύτου και του ΕΟΠΥΥ, το πρόβλημα με τα φάρμακα. Ωστόσο δεν είναι δυνατόν να ξεκινήσω χωρίς να αναφερθώ στο χτεσινό κρούσμα βίας μπροστά στις κάμερες, σε αυτήν την μαύρη στιγμή που παρακολούθησε σύσσωμη η ελληνική κοινωνία, άναυδη. H χτεσινή επίθεση κατά των δύο υποψηφίων Βουλευτών του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ από τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, πρέπει να τύχει της απόλυτης καταδίκης όχι μόνο των κομμάτων και των πολιτικών της χώρας αλλά κυρίως της ελληνικής κοινωνίας. Πρέπει όμως να τονίσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Χρυσή Αυγή χτυπά πολιτικούς, δεν είναι η πρώτη φορά που πολιτικός δέχεται βία. Τα τελευταία τρία χρόνια ζήσαμε όλοι κρούσματα βίας κατά πολιτειακών, πολιτικών, κυβερνητικών αλλά και συνδικαλιστικών προσώπων. Όλοι όσοι χλιαρά καταδίκαζαν ή ενθάρρυναν τέτοιου είδους συμπεριφορές, εκμεταλλευόμενοι την δίκαιη αγανάκτηση της κοινωνίας, όλοι όσοι νόμισαν ότι το ρόπαλο της Χρυσής Αυγής θα στρέφεται πάντοτε και μόνο κατά των μεταναστών γελάστηκαν. Η διαφορετική πολιτική άποψη και πράξη, μόνο πολιτικά μπορεί να αντικρουστεί και δημοκρατικά να ανατραπεί ή να επιβεβαιωθεί. Όχι με γιαούρτια, αυγά και προπηλακισμούς. Σήμερα όσοι έσπειραν ανέμους θερίζουν θύελλες. Και δυστυχώς θύματα πλέον είναι το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Μόνο η συνολική καταδίκη της βίας, μπορεί σήμερα να αντιστρέψει την κατάσταση και σε αυτήν την κατεύθυνση, πρέπει όλοι μαζί να παλέψουμε.
Όπως γνωρίζετε, από την δεύτερη ημέρα της εκλογής μου, επισκέφθηκα τον Οίκο Ναύτου και ενημερώθηκα σχετικά με τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι ναυτικοί μας. Τα προβλήματα αυτά διογκώθηκαν με την αντικειμενική αδυναμία των φαρμακοποιών να χορηγούν φάρμακα επί πιστώσει, καθώς το Ελληνικό Δημόσιο και ο ΕΟΠΥΥ δεν κατέβαλαν τα οφειλόμενα. Αντιλαμβανόμενος το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι νεφροπαθείς, οι καρκινοπαθείς, οι καρδιοπαθείς αλλά και κάθε ηλικιωμένος συνταξιούχος, σε σχέση με την προμήθεια φαρμάκων, έστειλα σήμερα δύο έγγραφες αναφορές στους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Υγείας καθώς και στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ.
Στις επιστολές αυτές, οι οποίες είναι αποτέλεσμα του διαλόγου με τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσες μου, καθώς και με φορείς και συλλόγους της Χίου, απευθύνω έκκληση για επίλυση του ζητήματος των οφειλών προς τους Φαρμακοποιούς, καθώς και επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Οίκος Ναύτου και οι ασφαλισμένοι ναυτικοί. Καθιστώ σαφές ότι η Χίος είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση, καθώς εδώ κατοικεί ένας μεγάλος αριθμός ασφαλισμένων ναυτικών, αναλογικά ο μεγαλύτερος στην Ελλάδα και για αυτό πρέπει να επιλυθούν τα προβλήματα περίθαλψης που αντιμετωπίζουν οι ναυτικοί μας, με ευελιξία και κατανόηση του προβλήματος.
Δηλώνω στις επιστολές μου ότι «η ομαλή λειτουργία του Οίκου Ναύτου (Ο.Ν.) αποτελεί μείζονα προτεραιότητα για μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας. Μέχρι πρότινος ο ασφαλισμένος του Ο.Ν. είχε τη δυνατότητα να επισκεφθεί ιδιώτη γιατρό της επιλογής του και στη συνέχεια ο ασφαλιστικός φορέας του απέδιδε το προβλεπόμενο ποσό. Μετά την ένταξη του Ο.Ν. στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. η παροχή αυτή δεν υφίσταται πλέον. Δεδομένου ότι οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στη Χίο είναι ελάχιστοι και συγκεκριμένων μόνο ειδικοτήτων, ο ασφαλισμένος καταλήγει να έχει μερική μόνο κάλυψη από τον ασφαλιστικό του φορέα.
Επίσης, αν και έχουν παρέλθει δύο μήνες από την ένταξη του Ο.Ν. στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., εξακολουθούν να εκκρεμούν διευκρινίσεις που αφορούν σημαντικά τη λειτουργία του και άρα να μην αποδίδονται οι δαπάνες των ασφαλισμένων σε είδος. Θέμα που προκαλεί πολλές δυσκολίες στους ασφαλισμένους ιδιαιτέρως μέσα σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας.
Τέλος, όσον αφορά το θέμα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, οι γιατροί του Ο.Ν. εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το προϋπάρχον σύστημα, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση μέσω της ΗΔΙΚΑ, (15146/2.4.2012 έγγραφο της Δ/νσης Φαρμάκου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) με τη δημιουργία ειδικού πεδίου για τους ασφαλισμένους του Οίκου Ναύτου.»
Με τις επιστολές μου αυτές, επιθυμώ να εκφράσω κάθε ασφαλισμένο και κάθε ασφαλισμένη, γιατί πιστεύω ότι αυτούς εκπροσωπεί ο Βουλευτής Χίου. Σε αυτούς δηλώνω ότι αυτούς θα συνεχίσω να εκφράζω και μετά τις 17 Ιουνίου, εάν με τιμήσουν με την εμπιστοσύνη και την στήριξη τους.
Είναι όμως σίγουρο ότι, σήμερα, μια Υπηρεσιακή Κυβέρνηση ελάχιστα πράγματα μπορεί να κάνει και η δίμηνη ακυβερνησία στην οποία έχει βρεθεί η χώρα, έχει ήδη στερήσει την Ελλάδα από 1,2 δις τον Μάιο και 6,5 δις τον Ιούνιο. Τα χρήματα αυτά προβλέπονται από την δανειακή σύμβαση και κατευθύνονται σε χρέη του Ελληνικού Δημοσίου σε τρίτους ιδιώτες, δηλαδή σε φαρμακοποιούς, ιατρούς, προμηθευτές του δημοσίου, δηλαδή στην αγορά που τόσο στενάζει από την έλλειψη ρευστότητας.
Επομένως είναι ανάγκη για την Χίο και την Ελλάδα, για τον νέο και τον συνταξιούχο, να υπάρξει εθνική ομοψυχία, σταθερότητα και προοπτική της χώρας μας μέσα στο Ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μόνο με αλληλεγγύη, συλλογικότητα και σοβαρότητα μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση»