Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Γέφυρα φιλίας του Δήμου Αμαρουσίου με το Καστελόριζο!

Υπερψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου, την εισήγηση του Δημάρχου κου Γιώργου Πατούλη για την αδελφοποίηση του Δήμου Αμαρουσίου με το Δήμο Μεγίστης -Καστελόριζο...


Στις τοποθετήσεις τους τα μέλη του Συμβουλίου επικρότησαν την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, με την οποία ο Δήμος Αμαρουσίου απλώνει γέφυρα φιλίας, διμερούς συνεργασίας και αλληλεγγύης με τους κατοίκους του ακριτικού Καστελόριζου, με σκοπό τη βελτίωση των παρεχομένων προς τους πολίτες υπηρεσιών και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.

Η ενέργεια αυτή έρχεται ως συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Καστελόριζο ο Δήμαρχος κος Γιώργος Πατούλης με την ιδιότητα του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, στο πλαίσιο του Οδοιπορικού Υγείας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στα ακριτικά νησιά της χώρας μας.

Στη διάρκεια της παραμονής του εκεί είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να ανταλλάξει απόψεις με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας και των κατοίκων σε θέματα καθημερινότητας, που νοιώθουν να ζουν σε μια ξεχασμένη Ελλάδα.

Στην εισήγηση του προς το Δημοτικό Συμβούλιο ο κος Πατούλης σημειώνει μεταξύ άλλων:



«Κατόπιν επαφών που πραγματοποίησα προσωπικά με τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Μεγίστης διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ένα ευρύ πεδίο συνεργασίας και ανταλλαγής εμπειριών, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και τη βελτίωση των παρεχομένων από το Δήμο υπηρεσιών.

Το Καστελόριζο διαθέτει ένα μεγάλο πολιτιστικό και φυσικό πλούτο, ενώ η πολιτιστική και φυσική κληρονομιά της Μεγίστης είναι το κύριο συστατικό στοιχείο της πολιτικής εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων της. Επιπλέον έχει υλοποιήσει σημαντικές δράσεις στον τομέα των νέων τεχνολογιών, της κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης, του αθλητισμού και του πολιτισμού. Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη διαδημοτικών δράσεων και την υλοποίηση ενεργειών για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών. Με τον τρόπο αυτό ο Δήμος Αμαρουσίου θα έχει τη δυνατότητα να προβάλει τις καινοτόμες πρωτοβουλίες του και τις βέλτιστες πρακτικές του στους παραπάνω τομείς, αλλά και να ανταλλάξει τεχνογνωσία σε σειρά σημαντικών θεμάτων, όπως και να προωθηθούν από κοινού σύγχρονες εφαρμογές για την παιδεία, την υγεία, τη δημόσια διοίκηση, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, την εξυπηρέτηση του πολίτη κ.α.»

Αντιπροσωπεία του Δήμου Αμαρουσίου με επικεφαλής το Δήμαρχο κο. Γιώργο Πατούλη θα μεταβεί στο Καστελόριζο για την υπογραφή της πράξης αδελφοποίησης, στις 17 και 18 Αυγούστου 2012, συμμετέχοντας παράλληλα στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από το θάνατο της Κυράς της Ρω, που ως γνωστό επί 34 χρόνια ύψωνε τη γαλανόλευκη στο μικρό νησάκι απέναντι από το Καστελόριζο.
www.markos.tv