Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΒΑΡΙΑ ΑΝΑΠΗΡΟΙ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΟΙ ΣΕ ΦΟΡΕΙΑ , ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΤΥΦΛΩΝ ΣΤΗ ΧΙΟ



Κεραυνούς κατά των αρμόδιων Αρχών εξαπολύει η η ΕΣΑΜΕΑ για τον τρόπο με τον οποίο αναζητώνται οι «συνταξιούχοι - μαϊμού». Κατ' οίκον εξέταση δικαιούχων με βαριές αναπηρίες η «μόνη νόμιμη λύση»
Οργή προκάλεσε στον κόσμο των ΑΜΕΑ η καταγγελία του Παγχιακού Συλλόγου Ατόμων Με Αναπηρία για τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι έλεγχοι των δικαιούχων επιδόματος τυφλότητας στην Χίο αυτή την περίοδο.
Οπως καταγγέλλουν, δεν είναι δυνατόν για να εντοπιστούν μερικά κραυγαλέα φαινόμενα απάτης, να εξευτελίζονται βαριά ανάπηροι άνθρωποι και ζητούν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, του Συνηγόρου του Πολίτη και την ευαισθητοποίηση της κυβέρνησης, για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο.
Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση

Βαρύ κατηγορώ εξαπολύει η ΕΣΑμεΑ για τις εικόνες ντροπής και εξευτελισμού που της γνωστοποιήθηκαν από τον Παγχιακό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία, αναφορικά με την επανεξέταση των δικαιούχων του προνοιακού επιδόματος τυφλότητας από κλιμάκιο γιατρών του ΙΚΑ, που προσήλθε στη Χίο για αυτόν τον λόγο.
Φορεία παρατημένα καταγής με ανθρώπους με βαριές αναπηρίες- δικαιούχους επιδομάτων τυφλότητας, περίμεναν χτες το πρωί στην ουρά στα εξωτερικά ιατρεία του ΙΚΑ προκειμένου να επανεξεταστούν.
Η Ε.Σ.Α.μεΑ. και σύσσωμο το αναπηρικό κίνημα της χώρας καταδικάζουν αυτήν την απαράδεκτη συμπεριφορά που προσβάλει την αξιοπρέπεια των ατόμων με αναπηρία της χώρας! Πρόκειται για αισχρή και ντροπιαστική κατάσταση! Ο έλεγχος για τον εντοπισμό έκνομων πράξεων δεν μπορεί κάθε φορά να συνεπάγεται τον εξευτελισμό και την προσβολή της αξιοπρέπειας των ατόμων με αναπηρία. Η κατ' οίκον εξέταση των δικαιούχων του επιδόματος τυφλότητας στην περίπτωση που είναι άτομα με βαριές αναπηρίες είναι η μοναδική και μόνη νόμιμη λύση.
Η Ε.Σ.Α.μεΑ. και σύσσωμο το αναπηρικό κίνημα της χώρας ζητούν από:
- τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας να πραγματοποιήσει ένορκη διοικητική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί το εν λόγω ζήτημα, να αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να λήξει άμεσα αυτή η προσβλητική για το σύνολο των ατόμων με αναπηρία της χώρας κατάσταση.
- τον αρμόδιο Εισαγγελέα και τον Συνήγορο του Πολίτη να προστατεύσουν την αξιοπρέπεια των δικαιούχων επιδομάτων τυφλότητας της Χίου.
ethnos.gr