Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ 2012-2013 ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΠΕΘΕ Β.ΑΙΓΑΙΟΥ



Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Χίο, ανακοινώνει για Τρίτη συνεχή χρονιά την έναρξη "Θεατρικής Διδασκαλίας" (για τη Χειμερινή περίοδο 2012-2013).
Το Θεατρικό Εργαστήρι του Δη.Πε.Θε Β.Α. έχει εκπαιδεύσει ήδη τις προηγούμενες δύο σαιζόν, περισσότερους από πενήντα σπουδαστές, ενώ αρκετοί απορροφήθηκαν – συνεργάστηκαν με την κεντρική του σκηνή.
Τα βασικά μαθήματα παρακολούθησης του εργαστηρίου είναι: Ιστορία Θεάτρου, Υποκριτική, Αυτοσχεδιασμός, Αγωγή Λόγου, Σκηνική Κίνηση. Η διδασκαλία θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα (απογευματινές ώρες), ενώ για τα μαθήματα δεν απαιτείται οικονομική συνδρομή (στα πλαίσια της εκπαίδευσης και πολιτιστικής ανάπτυξης στην περιφέρεια).
Οι νέοι σπουδαστές πρόκειται να διδαχτούν και να εργαστούν παράλληλα (πρακτική εξάσκηση) πάνω σε ένα θεατρικό έργο, όπου στο τέλος του κύκλου των μαθημάτων θα οργανώσουν και θα συμμετάσχουν σε παράσταση εφαρμογής που θα φιλοξενηθεί στη σκηνή του Δη.Πε.Θε.
Η διδασκαλία θα διαρκέσει έως τον Απρίλη 2013, ενώ τα μαθήματα θα είναι ανοιχτά και για απλούς επισκέπτες.
Οι διδασκόμενοι θα ασχοληθούν με όλους τους ρόλους που διαδραματίζουν οι συντελεστές μιας θεατρικής παραγωγής, έτσι θα γνωρίσουν το χώρο του θεάτρου και ως "παραγωγοί", ή ως "φροντιστές σκηνής" και "φωτιστές", ως "σκηνοθέτες", "ενδυματολόγοι", "σκηνογράφοι" κ.α.
Η πρώτη συνάντηση – γνωριμία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Σεπτέμβρη 2012 στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα διδασκαλίας του Δη.Πε.Θε Β.Α (Λάδης 1, 2ος όροφος), όπου και θα απονεμηθούν από τον πρόεδρο του Δ.Σ κ. Τσατσαρώνη Θεόδωρο, τα διπλώματα παρακολούθησης του Θεατρικού Σπουδαστηρίου του Δη.Πε.Θε Β.Α., στο περσινό τμήμα σπουδαστών (2011-2012)   
Υπεύθυνος Θεατρικού Εργαστηρίου: Γιάννης Ζαφείρης
Για τις δηλώσεις ενδιαφέροντος και πληροφορίες, απευθυνθείτε στο τηλέφωνο: 22710-43556 ή ηλεκτρονικά: grammateia@dipetheba.gr