Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΛΟ ΤΟ 24 ΩΡΟ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΔΑΣΩΝ




Με αφορμή την έναρξη υλοποίησης ετήσιου Προγράμματος Δασοπροστασίας από τις Διευθύνσεις Δασών και για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τη λειτουργία των Δασικών Υπηρεσιών,  έδωσε σε ανακοίνωσή της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.
Συγκεκριμένα στη σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:
Από τον Ιούλιο του 2012 οι Διευθύνσεις Δασών λειτουργούν σε 24ωρη βάση, σύμφωνα με το Ετήσιο Πρόγραμμα Δασοπροστασίας της Ειδικής Γραμματείας Δασών του ΥΠΕΚΑ. Ειδικότερα, οι δασοφύλακες εργάζονται, σε πρωινές και απογευματινές βάρδιες, μέχρι τις 22:00, και σε νυχτερινές περιπολίες μετά τις 22:00, με επικεφαλής ανώτερο δασικό υπάλληλο, τόσο τις καθημερινές όσο και τα Σάββατα και τις Κυριακές. Ο τηλεφωνικός αριθμός επικοινωνίας με τη Δασική Υπηρεσία είναι 1591, από σταθερό τηλέφωνο.Οι κατά τόπους δασικές αρχές είναι αρμόδιες για τον έλεγχο και την έγκριση των δασοπονικών μελετών, των πινάκων υλοτομίας και των μελετών για τα έργα  πυροπροστασίας, που τους υποβάλλονται από τα κατά τόπους δημοτικά συμβούλια, καθώς και για τον έλεγχο της σωστής εκτέλεση τους. Παράλληλα εποπτεύουν τα δημοτικά δάση από τυχόν καταπατήσεις, παράνομες υλοτομίες και επεμβάσεις, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία».
«...Στο σύνολο τους οι δασικοί υπάλληλοι εκτελούν τα καθήκοντα τους με υψηλό αίσθημα ευθύνης και έχουν έντονη και συνεχή παρουσία στον αγροτικό και δασικό χώρο, συχνά ξεπερνώντας εαυτούς, πρωταγωνιστώντας στη μάχη για τη διαφύλαξη του δασικού πλούτου των νησιών μας» καταλήγει η ανακοίνωση.