Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΑΜΟΣ : ΣΤΟΝ "ΑΕΡΑ" Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΚΤΕΛMε πολλά προβλήματα χτύπησε το πρώτο κουδούνι στις σχολικές μονάδες της Σάμου, με πρώτο και κύριο τη μεταφορά των μαθητών με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ.

Οι μεταφορείς αρνήθηκαν να ξεκινήσουν τα μαθητικά δρομολόγια αν δεν εξοφληθούν τα χρήματα που τους οφείλει η κυβέρνηση, που για το νομό της Σάμου ανέρχονται στο 1,8 εκατ. ευρώ. Το περιφερειακό συμβούλιο είχε αποφασίσει ομόφωνα στην πρόσφατη συνεδρίαση του να μην αναλάβει το έργο της μεταφοράς αν δεν δοθούν από το υπουργείο Eσωτερικών οι παλιές οφειλές και δεν τεθεί χρονοδιάγραμμα για τη φετινή μεταφορά.

Συγκεκριμένα, ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους, δήλωσε ότι η Περιφερειακή Ενότητα παίζει διαμεσολαβητικό ρόλο μεταξύ της κυβέρνησης και των μεταφορέων, ενώ όπως σημείωσε, δεν διαθέτει καθόλου προϋπολογισμό προκειμένου να κάνει προγραμματισμό για την αποπληρωμή των χρεών.

«Ήδη το υπουργείο έστειλε 200.000 ευρώ για τον νομό τα οποία είναι σταγόνα στον ωκεανό. Ελπίζουμε το υπουργείο να καταφέρει να βρει τα χρήματα ώστε να ξεκινήσει το μεταφορικό έργο, γιατί όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη μάθηση» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης.

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης
zougla.gr