Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

EΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΗΣ OLYMPIC AIR , ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΧΙΟ - ΑΘΗΝΑ - ΧΙΟ


Προς
κύριο Αναστάσιο Μάη,
Διευθυντή Εμπορικής Ανάπτυξης OLYMPIC AIR

Κοινοποίηση
κύριο Φίλιππο Δούκα,
Διευθυντή Προγραμματισμού Πτήσεων OLYMPIC AIR


Κύριε  Διευθυντή,

Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες στην τοπική κοινωνία της Χίου για τη μείωση του αριθμού των δρομολογίων στη διαδρομή Αθήνα – Χίος και Χίος – Αθήνα, αλλά και για το υψηλό κόστος των ναύλων.
Με αφορμή τη δημοσιοποίηση του προγράμματος των πτήσεων για τη χειμερινή περίοδο, εκφράζοντας και την τοπική κοινωνία, θα ήθελα να λάβετε υπόψη σας την ανάγκη για απρόσκοπτη καθημερινή σύνδεση με την Αθήνα σε ώρες και δρομολόγια που θα μπορούν να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό και θα δίνουν περιθώρια επιλογής. Για παράδειγμα, δεν υπάρχει προγραμματισμένη πτήση από και προς την Αθήνα για την ημέρα των Χριστουγέννων και την Πρωτοχρονιά, αλλά και την παραμονή των ημερών αυτών πραγματοποιείται μια πτήση, παρά το γεγονός ότι σημειώνεται αυξημένη κίνηση, την συγκεκριμένη περίοδο.
Αποτελεί βαρύτατο πλήγμα για το νησί, η μοναδική εταιρεία που καλύπτει την αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα να διαθέτει τα εισιτήριά της σε τόσο υψηλές τιμές και να διαρθρώνει τα δρομολόγια της σε ελάχιστο αριθμό πτήσεων.

Θεωρώ, ότι στην περίοδο κρίσης που διανύουμε πρέπει, ο καθένας από τον χώρο που δραστηριοποιείται να λειτουργεί υποστηρικτικά, ειδικά, σε ό,τι αφορά την περιφέρεια και τις απομακρυσμένες περιοχές την πατρίδας μας, στα όρια, πάντα, του υγιούς ανταγωνισμού και στο πλαίσιο των οριζόμενων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Παρακαλώ, από την πλευρά σας, να εξετάσετε κάθε ενδεχόμενο προς την κατεύθυνση της εξασφάλισης επαρκούς αριθμού δρομολογίων από και προς την Αθήνα.

Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος
Βουλευτής Νομού Χίου