Οι "Γλεντιστάδες" στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Οι "ΓΛΕΝΤΙΣΤΑΔΕΣ" του Συλλόγου Μεσοτοπιτών Λέσβου «Η Αναγέννηση» στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
στη Μουσική παράσταση - αφιέρωμα στα 90 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή
Σμύρνη - Ιωνία - Προσφυγιά: Μουσικές μνήμες
24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 στις 20:30
Χώρος: Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
Περισσότερα στo http://www.mesotopites.gr/gr/news/lasttimenews.html#ITEM1



Σμύρνη-Ιωνία-Προσφυγιά: Μουσικές μνήμες στο Μέγαρο Μουσικής 

Αντιπροσωπευτικά τραγούδια και χοροί της κοσμοπολίτικης Σμύρνης, μουσικές και κείμενα που αποτυπώνουν τις μνήμες και την ταυτότητα του προσφυγικού Ελληνισμού συνιστούν τη ξεχωρισ
τή μουσικο-θεατρική παράσταση που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής με τη συμμετοχή μοναδικών στο είδος τους Ελλήνων καλλιτεχνών, αφιερωμένη στα 90 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Περισσότερα στo http://www.attikipress.gr/30611/default

Τιμές:
Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: € 6,5
Πολύτεκνοι, 65+: € 8,5
Ζώνη Γ: € 11
Ζώνη Β: € 20
Ζώνη Α: € 28
Διακεκριμένη Ζώνη: € 40


________________________________________________________
                                                         Πρόσκληση

Η «Λεσβιακή Παροικία», σε συνεργασία με τον  «Οργανισμό για την διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας ΟΔΕΓ» σας προσκαλούν
 Στην τιμητική εκδήλωση για τον ποιητή Νικηφόρο Βρεττάκο  με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του.

Την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012, ώρα 18.30

Στην αίθουσα «Δαίδαλος» του Ελληνοβρετανικού Κολεγίου στην οδό Ρεθύμνου 1α, παραπλεύρως του Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών.
Πρόγραμμα εκδήλωσης:
Ο ποιητής Δημήτρης Νικορέτζος θα μιλήσει με θέμα:
«Νικηφόρος Βρεττάκος ένας «Άγιος» της ελληνικής Ποίησης»,
με παράλληλη απαγγελία ποιημάτων από την ποιήτρια Νινέτα Παπαδάκη.
Η Χαρά Καραβά, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών,
 θα αναφερθεί στην ποίηση του Ν. Βρεττάκου,
ενώ η συγγραφέας Αθηνά Μπίνιου θα αφηγηθεί κομμάτια
από τη ζωή-παραμύθι του θείου της Ν. Βρεττάκου.

Η εκδήλωση θα κλείσει με την προβολή του ντοκιμαντέρ
«Περιουσιακά στοιχεία» με εικόνα & αφήγηση Κώστα Βρεττάκου

 Στην αίθουσα θα εκτεθούν ταμπλό και φωτογραφίες από το «Αρχείο Νικηφόρου Βρεττάκου» που ανήκει στην Κεντρική Δημόσια Βιβλιοθήκη Σπάρτης.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     Νικηφόρος Βρεττάκος

Τιμητική εκδήλωση της «Λεσβιακής Παροικίας» για τα 100 χρόνια από την γέννηση του μεγάλου μας ποιητή.
Εκατό χρόνια συμπληρώθηκαν το 2012 από την επέτειο της γέννησης του Λάκωνα ποιητή Νικηφόρου Βρεττάκου και το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ανακήρυξε αυτή τη χρονιά «Έτος Βρεττάκου».
Η «Λεσβιακή Παροικία» θέλοντας να τιμήσει τον μεγάλο Έλληνα Ποιητή οργανώνει σε συνεργασία με τον «Οργανισμό για την διάδοση της ελληνικής γλώσσας ΟΔΕΓ», εκδήλωση την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012, ώρα 18.30, στην αίθουσα « Δαίδαλος» του Ελληνοβρετανικού Κολεγίου, στην οδό Ρεθύμνου 1α, (παραπλεύρως του Αρχαιολογικού Μουσείου).
Ο ποιητής Δημήτρης Νικορέτζος θα μιλήσει με θέμα: «Νικηφόρος Βρεττάκος ένας «Άγιος» της ελληνικής Ποίησης», με παράλληλη απαγγελία ποιημάτων από την ποιήτρια Νινέτα Παπαδάκη.
Η Χαρά Καραβά, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, θα αναφερθεί στην ποίηση του Ν. Βρεττάκου, ενώ η συγγραφέας Αθηνά Μπίνιου θα αφηγηθεί κομμάτια από τη ζωή-παραμύθι του θείου της Ν. Βρεττάκου.
Η εκδήλωση θα κλείσει με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Περιουσιακά στοιχεία» με εικόνα & αφήγηση Κώστα Βρεττάκου.
Στην αίθουσα θα εκτεθούν ταμπλό και φωτογραφίες από το «Αρχείο Νικηφόρου Βρεττάκου» που ανήκει στην Κεντρική Δημόσια Βιβλιοθήκη Σπάρτης.

Ο Νικηφόρος Βρεττάκος (1912-1991) αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο στην εξέλιξη της νεοελληνικής γραμματείας. Είναι ένας σημαντικός σύγχρονος Έλληνας ποιητής, που διακρίνεται για τον βαθύτατο ανθρωπισμό της ποίησής του και την ιδιομορφία των εμπνεύσεών του. Ποιήματά του μεταφράστηκαν σε πολλές γλώσσες. Πήρε μέρος σε πολλά ποιητικά συνέδρια και φεστιβάλ στο Λονδίνο, στην Αχρίδα της τότε Γιουγκοσλαβίας κ.α. Τιμήθηκε με δύο Πρώτα Κρατικά Βραβεία (1940 και 1956), το Βραβείο Εθνικής Αντίστασης (1945), το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών (1976), με το βραβείο Ουράνη κ.ά. Υπήρξε μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, ενώ το 1987 εξελέγη μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Εορτασμός για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Μυτιλήνης 

Η «Λεσβιακή Παροικία» θα γιορτάσει φέτος με ιδιαίτερη λαμπρότητα την απελευθέρωση της Μυτιλήνης από την Οθωμανική Κατοχή.
Η εκδήλωση θα γίνει στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012, ώρα 12 το μεσημέρι, με κεντρικό ομιλητή τον συμπατριώτη μας φιλόλογο Παν. Παρασκευαΐδη, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα: «Σαν τη διψασμένη γη, (η αποδοχή και υποδοχή της λευτεριάς)».
Ο ναύαρχος Δημήτρης Παπαγιαννίδης θα αναφερθεί στο ρόλο του ναυτικού στην απελευθέρωση του νησιού μας, ενώ θα προβληθεί και ντοκιμαντέρ σχετικό με την απελευθέρωση της Μυτιλήνης. Η γιορτή θα τελειώσει με μια μικρή δεξίωση στο φουαγιέ του Πολεμικού Μουσείου.



Οι μέρες και ώρες διδασκαλίας του χορευτικού  όπως αυτές διαμορφώνονται από δω και στο εξής :

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Το πρώτο τμήμα 6.30μμ - 8.00μμ (από τις 6.30 μέχρι τις 7.30 θα διδάσκεται Λέσβος, Μικρά Ασία... και από τις 7.30 μέχρι τις 8.00 περιοχές κατ' επιλογήν του Δασκάλου)

Το δεύτερο τμήμα 8.00μμ - 10.00μμ (από τις 8.00 μέχρι τις 9.00 θα διδάσκεται Λέσβος, Μικρά Ασία... και από τις 9.00 μέχρι τις 10.00 περιοχές κατ'επιλογήν του Δασκάλου)

ΣΑΒΒΑΤΟ

Το πρώτο τμήμα 11.30πμ - 13.00μμ (από τις 11.30 μέχρι τις 12.30 θα διδάσκεται Λέσβος, Μικρά Ασία... και από τις 12.30 μέχρι τις 13.00 περιοχές κατ'επιλογήν του Δασκάλου)

Το δεύτερο τμήμα 13.00μμ - 15.00μμ (από τις 13.00 μέχρι τις 14.00 θα διδάσκεται Λέσβος, Μικρά Ασία... και από τις 14.00 μέχρι τις 15.00 περιοχές κατ' επιλογήν του Δασκάλου).
Δάσκαλος: Γρηγόρης Γρηγορίου