Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

ANAKOIΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΡΟΝΤΑΔΟ


Με έκπληξη  παρακολουθήσαμε τον Αντιδήμαρχο Ομηρούπολης να διακηρύσσει στην εκπομπή σας ΧΑΟΣ ερωτώμενος για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις  στον Βροντάδο ότι όλοι ομόφωνα αποφασίσαμε  και συναινέσαμε στο έργο αυτό.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ κατηγορηματικά διαψεύδει αυτές τις δηλώσεις, που χρησιμοποιεί ως άλλοθι  ο Αντιδήμαρχος,   διότι είναι γνωστό ότι μέσα στην  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου   κατά την οποία συζητήθηκε  η έγκριση της  μελέτης και η δημοπράτηση του έργου   δεν συμφωνήσαμε γιατί μας είχε γίνει γνωστό ότι η μελέτη ήταν ελλιπής , πράγμα που είχε καταστήσει γνωστό η Τεχν. Υπηρεσία του Δήμου Χίου σε όλους και στον Αντιδήμαρχο .
Αντιθέτως ζητήσαμε να  ληφθούν υπόψη οι τροποποιήσεις της μελέτης που πρότεινε η Τεχνική Υπηρεσία  και κυρίως να  τεθεί υπόψη και  να γίνει γνωστή στον κόσμο του Βροντάδου  και αφού συζητηθεί ώστε να υπάρξει  ευρεία συναίνεση, να υλοποιηθεί  .
Είναι γνωστό  ότι  η μελέτη είχε ανατεθεί  επί Δημαρχίας Μαλαφή στον Δήμο Ομηρούπολης  και για την οποία συμφωνήσαμε ως ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ τότε, να μελετηθεί το αντικείμενο  γιατί θεωρούμε ότι απαιτείται για τον  Βροντάδο  ένα έργο που θα ρυθμίζει  τα πολλαπλά προβλήματα  που δημιουργούνται με την κυκλοφορία .
Θέση μας τότε όπως και τώρα είναι  ότι οι λύσεις που θα δοθούν να μην επιτείνουν και να μην δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από όσα υπάρχουν.
Από την αρχή της υλοποίησης αυτού του έργου, επικοινωνήσαμε με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και ζητήσαμε να ενημερωθούμε , καταστήσαμε γνωστό τόσο στους υπηρεσιακούς παράγοντες όσο και στον Αντιδήμαρχο  ότι πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος  κατ άρχή, διότι κανείς  δεν γνωρίζει καλύτερα το πρόβλημα από αυτόν που το βιώνει, όσο καλές και να είναι  μελέτες , όχι ειδικά αυτή που φαίνεται να είναι ελλιπής.
Η μεν τεχνική υπηρεσία  μας άκουσε  αλλά ο Αντιδήμαρχος όχι μόνο κώφευσε ως συνήθως στις θέσεις και τις προτάσεις μας, αλλά και μας λοιδόρησε .
Η ίδια η πραγματικότητα τον διαψεύδει και για αυτό  να μην βάζει όλους στο ίδιο τσουβάλι
Για την ΛΑΣ
Μ. Σκουφαλος
Κλ. Κωστάλα
Στ. Αμπαζή
Στ. Βαρβάκης