Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ. ΔΕΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


Αποφάσεις ΔΣ ΔΕΠ Π. Αιγαίου Παραρτήματος Μυτιλήνης
30/10/2012

1. Το ΔΣ του ΣΔΕΠ Πανεπιστήμιο Αιγαίου- Παράρτημα Μυτιλήνης αποφασίζει τη συμμετοχή του στο αντιφασιστικό δίκτυο των συνδικαλιστικών οργανώσεων του Νομού Λέσβου και τη συμμετοχή του στις δράσεις του
2. Το ΔΣ του ΣΔΕΠ Πανεπιστήμιο Αιγαίου- Παράρτημα Μυτιλήνης στηρίζει το Σύλλογο Συμβασιούχων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τα αιτήματά του, σύμφωνα και με την αντίστοιχη απόφαση της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου από όλα τα νησιά. Τα ζητήματα που τίθενται είναι σημαντικά και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα.
3. Αποφασίστηκε η οργάνωση εκδήλωσης ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πανεπιστημιακή μονάδα Μυτιλήνης και συμπληρωματικά για τα κοινωνικά προβλήματα που συνεπάγεται η οικονομική κρίση για τον χώρο της Λέσβου, στο πλαίσιο αντίστοιχης δράσης που είχε διεξαχθεί πέρυσι.
4. Το ΔΣ του ΣΔΕΠ Πανεπιστήμιο Αιγαίου- Παράρτημα Μυτιλήνης καλεί τα μέλη του να μην επικυρώσουν με τη συμμετοχή τους την αντιδημοκρατική διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την ανάδειξη του Συμβουλίου Ιδρύματος.
5. Το ΔΣ του ΣΔΕΠ Πανεπιστήμιο Αιγαίου- Παράρτημα Μυτιλήνης υπογραμμίζει το σημαντικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το θέμα της σίτισης των φοιτητών και καλεί τους αρμόδιους φορείς να δώσουν άμεσα λύση. Στο πλαίσιο αυτό θα αναλάβει αντίστοιχη δράση, υπερασπιζόμενο το δικαίωμα των φοιτητών στη δωρεάν σίτιση αλλά και τον έλεγχο και την κοινωνική λογοδοσία στις δράσεις του εργολάβου- υπεύθυνου λειτουργίας της Λέσχης.