Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

ΘΑΥΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑ !!!

του ΝΙΚΟΥ ΧΟΥΛΗ

Από το γραφείο τύπου του Δημάρχου δόθηκε στη δημοσιότητα το ακόλουθο δελτίο τύπου :

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑ 

Ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι συνεχίζονται απρόσκοπτα οι εργασίες πλακόστρωσης της Απλωταριάς.

Σας επισυνάπτουμε σχετικές φωτογραφίες από την πορεία του έργου, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Από το γραφείο τύπου


Οι φωτογραφίες σας  είναι…. μόνο μία και φυσικά, δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερες αφού ο φωτογράφος με έξυπνο  καδράρισμα.
έβγαλε ακριβώς ότι έπρεπε. Δεν μας δείχνει πόσα μέτρα είναι από το σύνολο του δρόμου , και δεν δείχνει ότι ασχολείται ένας (!) μόνο τεχνίτης.
 

Είναι απίστευτο και όμως αληθινό. Στη Χίο του 2012 για ένα έργο που στην  υπόλοιπη Ευρώπη (που πληρώνει τα χρήματα) εκεί που σέβονται τα καταστήματα, δεν θα κρατούσε πάνω από μία εβδομάδα (στο Παρίσι το 2008 σ' έναν δρόμο 3 φορές μεγαλύτερο διήρκεσε 48 ώρες) στη Χίο γίνεται με τους απίστευτους ρυθμούς των 2 μέτρωνπλακόστρωσης την ημέρα. Το έργο   είναι εφάμιλλο με τα ψηφιδωτά της Νέας μονής γιατί διαφορετικά δεν μπορεί να εξηγηθεί αυτή η ταχύτητα εκτέλεσής του.

Ενώ έχει ξεκινήσει από τις 8/10/2012 και μετά από ένα διάστημα δύο εβδομάδων αβουλίας  συνεχίζεται με <<ταχύτατους>> ρυθμούς χελώνας.

Τότε  ανακαλύψαμε ότι το δίκτυο των οβρίων  ήταν εντελώς φραγμένο σε κάποια σημεία ,σύμφωνα με τις μαρτυρίες των συνεργείων που το καθάρισαν, (η ΔΕΥΑΝΧ έχει διαβεβαιώσει έγράφως απ’ το 2010 ότι το δίκτυα είναι πεντακάθαρα και επαρκή)  οπότε  λύθηκε η απορία γιατί  
 πλημμυρίσαμε τον 10/2010 ) .
Έτσι μαζί με τα ξήλωμα του δρόμου <<ξηλώθηκε>> και η αξιοπιστία και επάρκεια της Δημοτικής επιχείρησής σας…

Ωστόσο δύο μήνες  μετά την έναρξή του, ακόμη δεν έχει αποφασιστεί ο τύπος των εσχαρών που θα χρησιμοποιηθούν (φάγαμε μερικές εβδομάδες συζητώντας αν θα είναι μαρμάρινες ή σιδερένιες ), δεν υπογειοποιήθηκαν  οι υδρορροές (γιατί δεν προβλέφθηκε στις. μελέτες),υπήρξαν διαφωνίες για το υλικό της διάβασης τυφλών (τσιμέντο ή μάρμαρο)  και γενικά,  σύμφωνα με μαρτυρίες συναδέλφων που συζήτησαν χθες το μεσημέρι με συνεργεία και μηχανικούς,   ακόμη  ..συζητάμε το όλο έργο..




Το έργο της Απλωταριάς όπως δήλωσε ο δήμαρχος  βρίσκεται μέσα στα χρονικά όρια εκτέλεσής του.  Μα  βέβαια αφού ορίστηκε ως χρόνος εκτέλεσης  8 μήνες,  λογικό δεν είναι ;
Πολυκατοικία με το κλειδί στο χέρι θα γινόταν σε 8 μήνες όχι πλακόστρωση ενός δρόμου!!

 Σε άλλους πιο πολιτισμένους τόπους σε τέτοιου είδους έργα που βρίσκονται  στον κεντρικότερο δρόμο της πόλης θα  δούλευαν 3 συνεργεία και 20 άνθρωποι!!
   

Κύριοι της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου,  αν δεν το έχετε καταλάβει οι καταστηματάρχες και οι πολίτες έχουν αγανακτήσει.
Τα έργα αυτά πρέπει να είναι καλά  μελετημένα  και γρήγορα!!!
δεν πρέπει να αναζητούνται λύσεις  στο γόνατο  τελευταία στιγμή!!


Αν έχει κανείς αντίρρηση για όλα αυτά ας βγει επίσημα και να μας δώσει σοβαρές και πειστικές απαντήσεις ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΕΣ
_______________________________________________________________________

1) Γιατί ένα έργο το οποίο θα μπορούσε να εκτελεστεί το πολύ μέσα σε 2 μήνες εσείς ορίσατε 8 ;

2) Γιατί δεν είχαν προβλεφθεί όλα αυτά από την αρχή στις μελέτες που υποστηρίζετε ότι έχετε μόνο ψάχνετε ακόμη και σήμερα να δείτε τι θα κάνετε ;

3) Γιατί δεν υπογειοποιήσατε τις υδρορροές όπως γίνεται σε όλα τα έργα ανά την επικράτεια ;

4)Γιατί δεν προβλέψατε στην αρχική μελέτη διάβαση εξυπηρέτησης τυφλών και τ' αλλάξατε στη συνέχεια με συνέπεια την καθυστέρηση του έργου καθώς άλλαξε το μοτίβο

5) Γιατί υπάρχει μόνο ένα συνεργείο με 3 ή 4 άτομα για ένα τόσο σημαντικό έργο στον πιο κεντρικό δρόμο της Χίου και ταλαιπωρούνται πολίτες και επιχειρήσεις;

6) Γιατί η ΔΕΥΑΧ μετά τις καταστροφικές πλημμύρες της 18/10/2010 δεν έλεγξε το δίκτυο της για το οποίο μάλιστα έδωσε και βεβαίωση ότι είναι επαρκές; Αν συνέβαινε άλλη μία έντονη βροχόπτωση το 2011 θα μιλούσατε πάλι για έντονα καιρικά φαινόμενα ; Έχετε επιβάλλει καμία κύρωση στους υπαλλήλους σας για την μή σωστή εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους; Πληροφοριακά σας ενημερώνω ότι αν αυτό γινόταν σε ιδιωτική επιχείρηση θα είχε απολυθεί όλο το προσωπικό. Αλλά εδώ βλέπεις τις αποζημιώσεις τις πληρώνει το κράτος!!

7)Μπορείτε να βεβαιώσετε ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί ο δρόμος για τη διέλευση οχημάτων παρά μόνο  
για έκτακτες ανάγκες ; (ασθενοφόρα,πυροσβεστική )

Και θα γράψω και κάτι για το τέλος και μακάρι να μην γίνω προφήτης. Επειδή το έργο δεν είναι επαρκώς μελετημένο  σηκώθηκε όλο το επίπεδο της Απλωταριάς αρκετούς πόντους πάνω από το παλιό χωρίς να υπάρχει λόγος . Αυτό  θα έχει ως συνέπεια σε πολλά σημεία το επίπεδο του δρόμου να φτάσει αυτό   των καταστημάτων τα οποία πολύ εύκολα θα πλημμυρίζουν ενώ το ίδιο θα συμβεί και στους γύρω παράδρομους .


Υ.Γ.  Θεωρώ αδύνατο να διαβάζει αυτό το blog ο κύριος Δήμαρχος, αλλά είμαι απόλυτα σίγουρος ότι τα γνωστά παπαγαλάκια -προστάτες- θα τον ενημερώσουν επειδή  κάνουν άριστα την δουλειά που είναι ταγμένα, θα παρακαλούσα λοιπόν αν στείλετε  εξώδικο όπως κάνετε  όταν διατυπώνω ελεύθερα τη γνώμη μου και δεν συμφωνώ μαζί σας να το στείλετε την επόμενη εβδομάδα για να το παραλάβω ο ίδιος ,επειδή  θα λείπω σε επαγγελματικό ταξίδι.