Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ



Επανερχόμενος με Ερώτησή του στο θέμα της προώθησης του θαλάσσιου τουρισμού και της μαρίνας, ο βουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος ενημερώθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού για τα παρακάτω:
Σε ό,τι αφορά στον θαλάσσιο τουρισμό και στο πλαίσιο αξιοποίησης του ΕΣΠΑ και του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα 2007-2013» το Υπουργείο Τουρισμού ενημερώνει ότι «έχουν κληθεί οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν προτάσεις για την ένταξη έργων στην πράξη Εναλλακτικός Τουρισμός, στο οποίο εντάσσεται και ο θαλάσσιος τουρισμός» και παράλληλα, διαμορφώνεται σχέδιο νόμου, το οποίο θα έχει ως στόχο την προσέλκυση τουριστών υψηλού εισοδηματικού επιπέδου.
Για τη Μαρίνα της Χίου, σύμφωνα με το Υπουργείο, βρίσκεται σε εξέλιξη ανοιχτός δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός για την απομάκρυνση τριών επιβλαβών πλοίων, τα οποία βρίσκονται στη Μαρίνα. Η αρμόδια Υπουργός ενημερώνει, επίσης, ότι το Υπουργείο Τουρισμού έπαψε να έχει το δικαίωμα παραχώρησης της εν λόγω Μαρίνας, δικαίωμα το οποίο περιήλθε στο ΤΑΙΠΕΔ. «Σε καμία περίπτωση πάντως δεν έχει κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός, αν και έχει όντως παρέλθει η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών (13.09.2012)».