Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Η ΛΑΣ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΕΝΑ ΧΙΟΥ



Καλά θα έκανε να ενημερωθεί καλύτερα ο κ. Δήμαρχος Χίου για το τι είπε ο κ. Κόρακας στο Περιφ. Συμβούλιο σχετικά με τη ΕΝΑ Χίου και την διάλυσή της.
Περιληπτικά τόνισε:
    1. Το ΚΚΕ ήταν ανέκαθεν αντίθετο στη Δημιουργία τέτοιων Δημοτικών Επιχειρήσεων μεταξύ άλλων γιατί θεωρεί ότι η Τ.Α. , όπως την εννοούμε εμείς (θεσμό δίπλα στο λαό, που παλεύει για τα συμφέροντά του και τα υπηρετεί και όχι το μακρύ χέρι της κυβέρνησης και εφαρμοστής της αντιλαϊκής πολιτικής της)  θα έπρεπε να είναι στελεχωμένη με το απαιτούμενο προσωπικό για την εκπλήρωση της αποστολής της, όπως την εννοούμε εμείς. 
   2. Οι εταιρείες αυτές προωθήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ , για να φορτώσει κεντρικές κυβερνητικές ευθύνες στους Δήμους και ανεξάρτητα από το έργο που παρήγαγαν, αποτέλεσαν χώρους πελατειακών και ρουσφετολογικών σχέσεων (δεν αναφέρθηκε στην θητεία του κ. Λαμπρινούδη συγκεκριμένα, αλλά γενικά)
   3. Ωστόσο σημείωσε ότι η  ΕΝΑ πρόσφερε σημαντικό και πολύπλευρο έργο και την έφερε σαν παράδειγμα για την ανάθεση των μελετών των έργων της Περιφέρειας αντί να δαπανώνται πολλά εκατομμύρια κάθε χρόνο σε μελέτες.
   4 Τόνισε ότι έπρεπε να καταβληθεί προσπάθεια να μην είναι ζημιογόνα η χρήση του 2011 και ρώτησε τον κ. αντιπεριφερειάρχη Χίου γιατί δεν το προσπάθησε αντί να πάρει ως δεδομένο, ήδη από την 1/1/2011 ότι θα είναι ζημιογόνα και κατά τι 2011. Ταυτόχρονα κατάγγειλε ως απαράδεκτη την Υπουργική απόφαση που επιβάλλει  την εκκαθάριση τέτοιων εταιρειών  μετά από 3 ζημιογόνες χρήσεις, αμφισβητώντας του ένα τέτοιο δικαίωμα.
   5. Τέλος, αφού έτσι κι αλλιώς, θα γίνει αύξηση κεφαλαίου για να εξοφλήσει η εταιρεία τις υποχρεώσεις της, γιατί την κλείνουμε;
   6. Σε κάθε περίπτωση το προσωπικό της εταιρείας πρέπει να πληρωθεί τα δεδουλευμένα του και να απασχοληθεί στις υπηρεσίες της Περιφέρειας.
Έτσι λοιπόν, ο κ. Λαμπρινούδης πρέπει να ξαναδεί τους πληροφοριοδότες του και να μην ξεχνά ότι έχει και ο ίδιος ακέραιες ευθύνες για την κατάντια της ΕΝΑ ως Νομάρχης, πρώτος τη τάξει πολιτικός προϊστάμενος, αλλά και ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που αποτελεί και σήμερα έναν εκ των τριών εταίρων της άθλιας συγκυβέρνησης μαζί με τη ΝΔ και τη Δημοκρατική Αριστερά!

Στρατής Κόρακας
Επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου
                                                                                                               28/11/2012: