Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ : ΝΕΚΡΟΙ 20 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ




Μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες διαδραματίστηκε χθες στο νησί της Λέσβου και συγκεκριμένα στην περιοχή  Αγ. Γεώργιος, Θερμής, με τις αρχές να μετράνε 20 νεκρούς λαθρομετανάστες.
Η ξύλινη λέμβος που μετέφερε τους άτυχους ανθρώπους στη χώρα μας ανετράπη με αποτέλεσμα όλοι οι επιβαίνοντες να βρεθούν στο νερό μαζί και ο τούρκος διακινητής.
Το Λιμενικό Σώμα περισυνέλεξε 20 νεκρά πτώματα τα οποία ξέβρασε η θάλασσα στην ακτή, ενώ όπως αναφέρει και το lesvosnews.gr, διασώθηκε μόνο ένας επιβαίνοντας, ο οποίος δήλωσε πως είναι 20 χρονών και υπήκοος ξένης χώρας. Σύμφωνα με τον ίδιο στη βάρκα βρίσκονταν συνολικά 28 άτομα, ανάμεσά τους και παιδιά.  Ο διασωθείς, φορούσε ατομικό σωσίβιο και όπως δήλωσε ξεκίνησαν να περάσουν στην Ελλάδα στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης.
Το λιμενικό συνεχίζει τις έρευνες για πιθανούς επιζώντες καθώς ακόμη αγνοούνται εφτά άτομα. Ωστόσο, λόγω του ψύχους και των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν, θεωρείται ότι αποκλείεται να έχουν επιβιώσει κάποιοι.
Η βάρκα είχε ξεκινήσει από τα παράλια της Τουρκίας με κατεύθυνση τη Μυτιλήνη. Η τραγωδία αποκαλύφθηκε το Σάββατο το πρωί, όταν λιμενικοί εντόπισαν και ανέσυραν τρία πτώματα μεταναστών στα παράλια του νησιού.
Γύρω στις 11.00 το πρωί εντοπίστηκαν άλλα 15 πτώματα, όλοι άνδρες, που είχαν ξεβραστεί στην παραλία. Στις 5.00 το απόγευμα του Σαββάτου εντοπίστηκαν τα πτώματα άλλων 2 λαθρομεταναστών, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των νεκρών στους 20.
ΠΑΣΟΚ: Ευθύνη της Frontex να ακυρώνει τα «ταξίδια θανάτου»
Για άλλη μια φορά, θλίψη και αποτροπιασμό, προκαλεί η απώλεια της ζωής, με τον τραγικό αυτό τρόπο, τόσων ανθρώπων, τονίζει σε δήλωση του ο εισηγητής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τουΠΑΣΟΚ για το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Κώστας Τριαντάφυλλος, με αφορμή τον πνιγμό μεγάλου αριθμού μεταναστών έξω από την Λέσβο.
«Η FRONTEX, όπως έχουμε ήδη προτείνει, πρέπει να αναπτύξει τις δυνάμεις της, στα τουρκικά παράλια, προκειμένου να ακυρώνει τα ταξίδια θανάτου στο Αιγαίο. Οι τουρκικές Αρχές έχουν την υποχρέωση να συνεργαστούν πληρέστερα με τις αντίστοιχες ελληνικές και ευρωπαϊκές«, προσθέτει ο Κώστας Τριαντάφυλλος και εκφράζει την ελπίδα ότι είναι η τελευταία φορά που συζητάμε για ένα τέτοιο τραγικό συμβάν, καταλήγοντας: «Είναι ώρα για πράξεις».
ΚΚΕ: Δεν ευθύνονται μόνο οι δουλέμποροι...
«Γι' αυτό το έγκλημα με τους 18 νεκρούς και τους αγνοούμενους μετανάστες, γι' αυτή τη φρίκη, δεν ευθύνονται μόνο οι δουλέμποροι. Συνυπεύθυνοι είναι οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που στηρίζουν την πολιτική των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς που ληστεύουν και εξαπολύουν πολέμους. Αυτοί που τώρα στηρίζουν τις απροκάλυπτες επεμβάσεις και τις σφαγές στη Συρία, στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που οι ίδιοι τσαλαπατούν» επισημαίνεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σχετικά με την τραγωδία της Λέσβου.
newsbomb.gr