Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ




tessera-paidia-agnoountai-akoma-apo-tin-tragodia-sti-lesvo 
Σε αναζήτηση τεσσάρων παιδιώνδύο γυναικών και ενός άνδρα, οι οποίοι επέβαιναν στη μοιραία βάρκα με τους παράνομους μετανάστες, που ανατράπηκε την Παρασκευή το πρωί, ανοικτά της Θερμής, βρίσκονται και σήμερα οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος.
Μέχρι στιγμής, έχουν βρεθεί στην ακτή, από τη παραλία Νησέλια μέχρι την παραλία Κανόνι της Θερμής, 20 πτώματα ανδρών ηλικίας, περίπου 20 έως 45 ετών.

Επίσης, την Παρασκευή ανασύρθηκε ζωντανός από τη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Θερμής ένας 20χρονος, ο οποίος δήλωσε ότι κατάγεται από τη Μιανμάρ και έδωσε τις πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό και το φύλο των επιβαινόντων στη βάρκα. Ο 20χρονος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης με υποθερμικό σοκ, αλλά η κατάσταση της υγείας του είναι καλή.

Μεταξύ των επιβαινόντων ήταν και ένας Τούρκος διακινητής, ο οποίος ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν είναι μεταξύ των νεκρών ή επέζησε του ναυαγίου και με κάποιο τρόπο επέστρεψε στη χώρα του. Πάντως, στελέχη των λιμενικών αρχών δεν αποκλείουν ο Τούρκος διακινητής να διεσώθη μέσω συνοδού σκάφους και να άφησε στην τύχη τους όλους τους υπόλοιπους ναυαγούς.
newpost.gr