Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΤΣΑΚΟΥ


Σε μία περίοδο που η κυβέρνηση προωθεί την ίδρυση ιδιωτικών σχολών ναυτικής εκπαίδευσης , ένας από τους  ισχυρότερους παγκοσμίως Έλληνες εφοπλιστές,ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος  ιδρύει Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Εκπαίδευσης ( Training center ), που θα εγκατασταθεί σε επιφάνεια 600 τ. μ., στο Μέγαρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
Σήμερα θα υπογραφεί η συμφωνία. Το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια Προσομοιωτών Γέφυρας, Μηχανής & Διαχείρισης Φορτίου από την εταιρεία Kongsberg. 

Πρόκειται για συστήματα 6ης γενιάς, που σχεδιάστηκαν και παρήχθησαν για να καλύπτουν τις ανάγκες της τρέχουσας και της μελλοντικής ναυτικής εκπαίδευσης με το πλέον ρεαλιστικό και προηγμένο σύστημα προσομοίωσης, που διατίθεται στην αγορά. 

Ειδικά ο Προσομοιωτής Γέφυρας θα είναι μοναδικής τεχνολογικής σχεδίασης με εξαιρετική ευελιξία ως προς τη χρήση του και απεριόριστες εκπαιδευτικές δυνατότητες.
Και οι τρεις προσομοιωτές είναι φιλικοί στη χρήση και θα αποτελούν εξαιρετικά παιδαγωγικά εργαλεία για την εκπαίδευση και την αξιολόγηση των ναυτικών σε απολύτως ρεαλιστικό περιβάλλον.

Επίσης ο Όμιλος Τσάκου υπογράφει σήμερα και δεύτερη συμφωνία που  αφορά στην αναβάθμιση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού πληροφορικής των κεντρικών συστημάτων του Ομίλου. 

Το έργο θα επιτρέψει στον όμιλο να διαθέτει εξοπλισμό αιχμής από την IBM, στα κεντρικά συστήματα πληροφορικής, μέσω των οποίων καλύπτει τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες σε υπολογιστική ισχύ, θα συμβαδίζει με τις τρέχουσες απαιτήσεις ασφάλειας υπολογιστικών συστημάτων και θα παρέχει δυνατότητες απομακρυσμένης πρόσβασης σε στελέχη και συνεργάτες του Ομίλου. 

Το ίδιο έργο θα καλύψει και την στρατηγική Επιχειρηματικής Συνέχειας (business continuity) της εταιρείας, με την δημιουργία ενός Σημείου Αποκατάστασης Καταστροφής (Disaster Recovery Site) σε συνεργασία με τον Αερολιμένα Αθηνών.

πηγη ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ