Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΙΟΥ



 «Δωρεάν διανομή τροφίμων σε απόρους από τα κοινοτικά αποθέματα παρέμβασης του ΚΑΝ (Ε.Ε) 807/2010»


          Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος δωρεάν διανομής τροφίμων, από τα κοινοτικά αποθέματα παρέμβασης, στους απόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης έφτασαν στην Χίο οι παρακάτω ποσότητες:
Α)  8.741 λίτρα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Β)  30.172 κιλά parboiled ρυζιού
Οι ποσότητες αυτές παραδίδονται στους Φορείς για διανομή στους δικαιούχους μέλη τους.
Η διανομή στους δικαιούχους μέλη γίνεται από τους Φορείς μέσα σε προβλεπόμενο από το πρόγραμμα χρονικό διάστημα. (εντός δύο μηνών).
 Στα πλαίσια του ιδίου προγράμματος έχουν διανεμηθεί εντός του μηνός Δεκεμβρίου 21.586 κιλά ζυμαρικά και 5.888 κιλά φέτα ΠΟΠ
Αναμένεται για την ολοκλήρωση του προγράμματος η αποστολή 3.338 κιλών γραβιέρας Κρήτης ΠΟΠ
Υπενθυμίζουμε ότι το πρόγραμμα υλοποιείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και τον ΟΠΕΚΕΠΕ και την ευθύνη εφαρμογής του στην Π.Ε. Χίου έχει η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής και Φορείς υλοποίησης είναι:
1) το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητρόπολεως Χίου-Ψαρών-Οινουσσών (71 δικαιούχοι) 2) ο Δήμος Χίου (2.065 δικαιούχοι) 3) ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Χίου (32 δικαιούχοι) 4) ο Κεντρικός Σύνδεσμος Πολυτέκνων Χίου (341 δικαιούχοι) 5) ο Παγχιακός Σύλλογος ΑΜΕΑ (194 δικαιούχοι) 6) ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ (26 δικαιούχοι) 7) ο Σύλλογος Διαβητικών Χίου (99 δικαιούχοι).