Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ



Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, δικαιούχος φορέας υλοποίησης της πράξης «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου-Περιφερειακή Ενότητα Χίου», με συμπράττοντες φορείς τον Παγχιακό Σύλλογο ΑμεΑ και το Σύλλογο Καρκινοπαθών Χίου ΕλπίΖΩ θα ήθελε να σας ενημερώσει πως στις 31/12/2012 ολοκληρώθηκε το πρώτο πεντάμηνο του προγράμματος με απόλυτη επιτυχία και έχοντας τακτοποιήσει όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις απέναντι στους εργαζομένους της. Στο διάστημα αυτό απασχολήθηκαν συνολικά 23 εργαζόμενοι, 13 στο Παγχιακό Σύλλογο ΑμεΑ και 10 στο Σύλλογο Καρκινοπαθών Χίου ΕλπίΖΩ.
Κατά τη διάρκεια του πρώτου πενταμήνου (1/8/2012-31/12/2012) εξυπηρετήθηκαν περισσότερα από 150 περιστατικά μέσω των παρακάτω ενεργειών:

1.        Παροχή νοσηλευτικής φροντίδας κατ’ οίκον και υποστήριξη σε κρίση
2.        Οργάνωση προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης
3.        Υποστήριξη ΑμεΑ με βαριές αναπηρίες και των οικογενειών τους
4.        Στήριξη των ΑμεΑ μέσω του Αθλητισμού

Το δεύτερο πεντάμηνο της πράξης ξεκίνησε να υλοποιείται στις 1/11/2012. Έγινε  η πρόσληψη 13 ατόμων και έχουν ήδη πραγματοποιηθεί κανονικά οι πληρωμές των απασχολούμενων.
Τέλος,  θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εργαζόμενους που απασχολήθηκαν ως σήμερα στα πλαίσια του προγράμματος για την άριστη συνεργασία που είχαμε και το σπουδαίο έργο που επιτέλεσαν, σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας αλλά και για τους ίδιους. Τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στη ζωή τους  και ευελπιστούμε  σε μια μελλοντική συνεργασία.


Η  Πρόεδρος Δ.Σ του
Κέντρου Παιδιού και Εφήβου

Παρασκευή Σιδηροφάγη