Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

KOINH EΠΙΣΤΟΛΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ :ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ "ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ" ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ





Με κοινή επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, τρεις βουλευτές-μέλη της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Θοδώρα Τζάκρη και Κώστας Τριαντάφυλλος (ΠΑΣΟΚ) και Μαρία Γιαννακάκη (ΔΗΜΑΡ), ζητούν να σταματήσει η συμμετοχή εκπροσώπου της «Χρυσής Αυγής» στην ελληνική αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς υπάρχει συμφωνία για το ζήτημα αυτό από Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, όπως προκύπτει από δημόσιες επίσημες τοποθετήσεις τους.
Στην επιστολή τους οι τρεις βουλευτές υπογραμμίζουν ότι η συμμετοχή εκπροσώπου του κόμματος αυτού, το οποίο παραβιάζει στην πράξη και με βίαιο τρόπο τα δικαιώματα ημεδαπών και αλλοδαπών στη χώρα μας, είναι αντιφατική προς τους στόχους του Συμβουλίου της Ευρώπης, που είναι η κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Επισημαίνουν, επίσης, τις αντιδράσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο που έχουν προκληθεί για το θέμα αυτό, από διανοούμενους και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Οι τρείς βουλευτές επικαλούνται το άρθρο 49, παράγραφος 1, του Κανονισμού της Βουλής που δίνει την ευχέρεια στον Πρόεδρο του Σώματος να συγκροτεί τις αντιπροσωπείες της Βουλής χωρίς ειδικές προϋποθέσεις και αναφέρουν ότι θα μπορούσε το θέμα να συζητηθεί και  στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.