Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

ΝΑΥΤΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ- 2 ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ





Ναυτική τραγωδία σημειώθηκε σε κρουαζιερόπλοιο στην νήσο Λα Πάλμα στο αρχιπέλαγος των Καναρίων Νήσων με πέντε νεκρούς ναυτικούς και τρεις τραυματίες ανάμεσά τους και δύο Έλληνες όταν κατά τη διάρκεια άσκησης ρουτίνας για την εκκένωση του πλοίου μια σωσίβια λέμβος καταπλάκωσε τους άτυχους ναυτικούς. 

Το κρουαζιερόπλοιο Thomson Majesty με σημαία Μάλτας βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι της νήσου Λα Πάλμα και το πλήρωμα εκτελούσε μια συνηθισμένη άσκηση εκκένωσης. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο πως οι ιμάντες ασφαλείας μιας σωσίβιας λέμβου έσπασαν παρασέρνοντας και καταπλακώνοντας τους ναυτικούς. 

Πέντε μέλη του πληρώματος, τρεις Ινδονήσιοι, ένας Φιλιππινέζος και ένας με καταγωγή από την Γκάνα έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλα τρία μέλη του πληρώματος δύο Έλληνες και ένας Φιλιππινέζος έχουν τραυματιστεί σοβαρά. 

Στο κρουαζιερόπλοιο επέβαιναν περίπου 1.440 επιβάτες από τους οποίους δεν κινδύνεψε κανείς. Σύμφωνα με βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης το εν λόγων πλοίο έχει ως βάση του το κοντινό νησί της Τενερίφης και πραγματοποιεί συχνές κρουαζιέρες στις Κανάριες Νήσου
protothema.gr