Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ



Με τη «δακόκλειο σπάθη» της φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους, απειλεί το Δημόσιο όλους εκείνους τους υπαλλήλους που θα προβαίνουν σε πράξεις που είναι επιβλαβείς για τα ασφαλιστικά ταμεία και το ασφαλιστικό σύστημα. Προϋπόθεση η πράξη αυτή να μην τιμωρείται βαρύτερα από άλλη ποινική διάταξη. Στην περίπτωση που η πράξη αποδίδεται σε αμέλεια του υπαλλήλου, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τρεις μήνες (επίσης, εφόσον η πράξη του δεν τιμωρείται βαρύτερα από άλλη ποινική διάταξη).
Η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διατάσσεται, μετά από καταγγελίες, θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε 15 ήμερες, ενώ εάν προκύψουν ενδείξεις ενοχής ή αν προηγηθεί καταδικαστική απόφαση πρώτου βαθμού, επιβάλλονται πειθαρχικές κυρώσεις οι οποίες προβλέπουν οριστική απόλυση.
Αυτό προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο – σκούπα του υπουργείου Εργασίας (έχει 76 άρθρα) για τα μέτρα προστασίας για τους ανασφάλιστους άνεργους, τις ρυθμίσεις για την επιτάχυνση της εξέτασης των αναπηρικών συντάξεων, την επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας, την ισχυροποίηση της Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας και τις κυρώσεις κατά των επίορκων υπαλλήλων των ασφαλιστικών φορέων.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, προβλέπονται αυστηρές κυρώσεις, χρηματικά πρόστιμα, προσωρινή διακοπή λειτουργίας ακόμη και ποινικές κυρώσεις, σε βάρος των υπευθύνων ιδιωτικών γραφείων ευρέσεως εργασίας και επιχειρήσεων προσωρινής απασχόλησης και υπηρεσιών καθαρισμού ή φύλαξης που υπογράφουν συμβάσεις με φορείς του Δημοσίου, για παραβάσεις της νομοθεσίας που διέπει τη λειτουργία τους.
 aftodioikisi.gr