Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΦΙΠΠΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ


     Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα αποκαλυπτήρια του έφιππου ανδριάντα στρατηγού Ν. Πλαστήρα την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, στη νησίδα απέναντι από τις εγκαταστάσεις του ΝΟΧ, στην περιοχή Μπέλλα Βίστα.

    Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου,  πραγματοποιήθηκε η τελετή  υπογραφής πρωτοκόλλου παράδοσης του αγάλματος από την  Επιτροπής Φιλοτέχνησης του ανδριάντα  στο Δήμο Χίου. Στην τελετή, που έλαβε μέρος  στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου παρευρίσκονταν ο Δήμαρχος Χίου κ.Πολύδωρος Λαμπρινούδης, ο Αντιδήμαρχος Χίου κ. Παντελής Στεφάνου, ο Πρόεδρος κ. Αξιωτάκης Ανδρέας και τα Μέλη του  Μορφωτικού Συνδέσμου Βαρβασίου Χίου – Βιβλιοθήκη «Ο Φάρος» καθώς και η Επιτροπής Φιλοτέχνησης του εφίππου ανδριάντα Ν. Πλαστήρα.

     Την ευθύνη για την εκτέλεση των αποκαλυπτηρίων του έφιππου ανδριάντα είχε αναλάβει ο Δήμος Χίου,  σε συνεργασία με το Μορφωτικό Σύνδεσμο Βαρβασίου Χίου – Βιβλιοθήκη «Ο Φάρος».

     Τα έξοδα της κατασκευής καλύφθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου, με δωρεές από τη ΔΕΗ και την εταιρεία ΛΑΡΚΟ. Καθοριστική για την πορεία του έργου υπήρξε η συμβολή της Επιτροπής Φιλοτέχνησης του έφιππου ανδριάντα.

     Στην τελετή των αποκαλυπτηρίων  παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης, ο Πρόεδρος Μορφωτικού Συνδέσμου Βαρβασίου « Βιβλιοθήκη ο Φάρος» και μέλη του Συλλόγου, η κ. Χ. Καλογήρου Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, ο κ. Τριαντάφυλλος βουλευτής Χίου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μ. Κωσταράκος, ο  Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Χίου κ. Κ. Γαννιάρης και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μ. Κράκαρης ,μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, Εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Χίου, η κ. Πολύζου ως εκπρόσωπος Γενικής Γραμματείας και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, ο κ. Ν. Σηφουνάκης Βουλευτής  Λέσβου, εκπρόσωποι του Δήμου Καρδίτσας, συγγενείς του αείμνηστου στρατηγού ,μέλη της επιτροπής Φιλοτέχνησης του έφιππου ανδριάντα καθώς και πλήθος κόσμου.  Ακολούθησε η τελετή  αποκαλυπτήριων ανδριάντα Ν. Πλαστήρα στο στρατόπεδο «ΓΚΙΑΛΑ», έργο που φιλοτέχνησε η συμπολίτισσα γλύπτρια κ. Μαίρη Παπακωσταντίνου.